Hajduk II u drugoj ligi: Iduće sezone "Vječni derbi" igrat će i rezerve

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 18.06.17. | 08:06

Bit će zanimljivo pratiti dvoboje Hajduka i Dinama i u 2.HNL.

Iz Hajduka nam, za razliku od ostalih osvajača trećih liga nisu dali izjave. „Sve razgovore obavljamo isključivo na stadionu Poljud odnosno u bazama Kluba tijekom gostujućih utakmica ili zimskih/ljetnih priprema te vas molim za informaciju kada ste okvirno u mogućnosti doći kako bismo mogli dogovoriti termin“, službeni je odgovor Hajdukovog voditelja Odjela za odnose s javnošću, Ante Bilića.

S obzirom na to kako u ovom trenutku, nažalost, nismo bili u mogućnosti napustiti zagrebačku redakciju zbog ovog razgovora, tekst smo napisali bez izjava predstavnika Hajduka i njihove B momčadi koja će od sljedeće sezone nastupiti u 2. HNL te nažalost nismo mogli saznati ima li u njoj igrača koji bi odmah mogli uskočiti u A ekipu.

Ono što je sigurno, plasman Hajduka II u viši rang i igranje u puno boljoj konkurenciji u odnosu na Treću ligu Jug, će mnogo koristiti mladim Hajdukovcima koji igraju za B momčad Majstora s mora.  

Iako će Hajduk II sigurno ganjati što bolji rezultat u Drugoj ligi, kod mladih igrača je puno bitniji napredak i sigurno prilagođavanje seniorskom nogometu tako da vjerujemo kako će glavni cilj Hajdukove B momčadi u 2.HNL biti usavršavanje sustava selekcije i pripremanje igrača za prvu momčad. Bitno je da mladići steknu potrebno iskustvo i brže se prilagode prelasku u prvu momčad.

Hajduk II je prošle sezone u Trećoj ligi imao prilično dobru posjetu na pomoćnom terenu, nerijetko i preko 500 ljudi te možemo očekivati kako će u narednoj sezoni, u kojoj će B momčad igrati protiv „zvučnijih“ klubova, ali i dosta suparnika iz Zagreba, imati još bolju i brojniju podršku.

Dakako, sve nas zanima i okršaj između Hajduka i Dinama II. Iza druge momčadi Dinama je odlična sezona u 2. HNL, završili su na petom mjestu i bit će vrlo zanimljivo vidjeti ima li Hajdukova druga ekipa već sada kapaciteta za ravnopravni „fajt“ s Dinamom ili će im trebati sezona, dvije prilagođavanja na drugoligaški nogomet i borbu s jakim Dinamom II.

Prošli tjedan započeli smo pregled priča prvaka trećih liga. Započeli smo s prvakom Treće lige Istok, Međimurjem, koje je na zelenom terenu ostvarilo plasman u Drugu ligu, međutim, od zelenog stola HNS-a dobili su odbijenicu te je licencu za prelazak u viši rang, umjesto Međimuraca, dobio drugoplasriani Varaždin.

>> NK Međimurje: HNS nam ne dozvoljava ulazak u Drugu ligu, ako treba ići ćemo i do Čeferina

Nakon Čakovčana, pisali smo o prvaku Treće lige Zapad, Vinogradaru, koji je suvereno osvojio svoje prvenstvo s čak 12 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Kustošiju koja će sljedeće sezone igrati 2.HNL. Razlog za ne ulazak u viši rang ovaj puta nije nedobivanje licence, u Vinogradaru bi je, tvrde u klubu, „dobili žmirečki“, već nepostojanje potpore lokalne samouprave bez koje Vinogradar nema financijskih sredstava za igranje druge lige.

>> NK Vinogradar: Najbolja smo momčad trećih liga, ali nam grad ne želi dati novac za 2.HNL

(foto: Pixsell)

Pripremio: Niko Rukavina


Tagovi

Hajduk IIDinamo IIDruga HNL

Ostale Vijesti