Gotovo: Vettel napušta Ferrari!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 12.05.20. | 10:32

Kraj priče.

Njemački tabloid Bild objavio je da Vettel, kojem ugovor s Ferrerijem završava na kraju 2020., nije pristao na uvjete iz novog ugovora, dok se najtrofejnija i najstarija momčad u formuli 1 još uvijek nije oglasila.

Prema pisanju talijanske Gazette dello Sport, Vettelu je bilo ponuđeno produženje ugovora od jedne godine, ali uz smanjenu plaću.

Financijski detalji ugovora nisu pozati, ali nema sumnje da će Vettel sada postati velika meta praktički svih drugih F1 momčadi.

Prošle sezone, Vettel je upisao svega jednu pobjedu u Grand Prixu, a to se dogodilo na VN Singapura. S druge strane, njegov timski kolega i dosadašnji „drugi“ vozač Charles Leclerc osvojio je dvije utrke i to na kultne Spa-Francorchampsu i Monzu.

Vettel je F1 karijeru započeo u BMW Sauberu (2006. – 2007.) da bi odmah sljedeće godine potpisao za Toro Rosso (2007.-2008.). Njihov je član, barem na papiru, bio samo godinu dana nakon čega je potpisao za Red Bull čiji je bolid vozio narednih pet godina (2009. – 2014.). To su ujedno bili i zlatni dani njegove karijere budući da je u tim trenucima bio za koplje iznad svih svojih suparnika, a to je dokazao osvojivši ukupno četiri uzastopna naslova prvaka od kojih je posebno impresivan onaj iz 2011. godine kad je u 19 utrka skupio 11 pobjeda, 15 pole positiona, a čak je 17 puta bio na podiju.

Od 2015. godine vozi za momčad Ferrarija te su mnogi mislili kako bi tamo mogao i u vozačku mirovinu, ali to se prema svemu sudeći ipak neće dogoditi.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Sebastian VettelFormula 1F1Ferrari

Ostale Vijesti