foto: Action Images
foto: Action Images

Đoković otkrio dva preostala cilja prije završetka karijere

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 12.10.20. | 12:13

Srpski as otkrio je ambicije nakon teškog poraza.

Rafael Nadal uvjerljivo je osvojio svoj 13. po redu Roland Garros, nakon što je u finalu francuskog Grand Slam turnira slavio protiv dotad ove godine neporaženog Novaka Đokovića.

Za razliku od drugih mečeva ove dvojice iz plejade najboljih tenisača ikad, u sinoćnjem je meču potpuno izostalo drame budući da je Španjolac bio prilično uvjerljiv sa 3:0 u setovima (6:0, 6:2, 7:5). Inače, prvi set koji je Đoković izgubio bez osvojenog gema tek je deseti takav u karijeri srpskog tenisača.

Težak poraz nije demotivirao Đokovića, obzirom na činjenicu da je Nadal ipak neosporeni prvak pariške zemlje, nego je svjetski broj 1 rekao što mu je ambicija - lov na Nadala i Federera na dvije fronte.

"Da mislim da ih ne mogu uloviti, otišao bih u mirovinu. Nastavit ću dalje sve dok imam goriva, sve dok imam ljubavi i želje da se bavim ovim sportom. Jedan poraz, iako je finale Grand Slama, ne može me poremetiti. Dosta sam razvio 'čvrstu kožu', kako bi rekli Englezi, ne mogu me poremetiti razne spekulacije i ovakve situacije", izjavio je Đoković te je novinarima otkrio koje dvije stvari je zacrtao prije završetka karijere.

"Najveći ciljevi su mi srušiti rekord po broju tjedana na vrhu ATP ljestvice i Grand Slamovi. Kada srušim prvi rekord onda ću se do kraja fokusirati na Grand Slamove. Naravno da su oni uvijek najvažniji, ali doći će vrijeme u mojoj karijeri kada ću svu koncentraciju posvetiti osvajanju njih."

Vrijedi napomenuti da bi početkom 2021. godine trebao skinuti Federera po broju tjedana provedenih na čelu ATP ljestvice, nakon čega bi se samo posvetio osvajanju Grand Slamova.

Đoković je ujedno najveći favorit za osvajanjem iduća tri od četiri Grand Slama, budući da je Roland Garros, prema kladionicama, tradicionalno rezerviran za Nadala.


Tagovi

TenisNovak ĐokovićRoland GarrosRoger FedererRafael Nadal

Ostale Vijesti