Vettel priznao da napušta Red Bull: Novi korak u karijeri bit će mu Ferrari!?

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 04.10.14. | 11:38

Sebastian Vettel, četverostruki uzastopni svjetski F1 prvak, neočekivano je uoči Velike nagrade Japana obznanio da na kraju sezone napušta Red Bull...

Vettel je sva četiri naslova osvojio u bolidu Red Bulla, a s momčadi je ukupno bio šest godina. Sljedeći korak u njegovoj karijeri bit će Ferrari!

„Napuštam Red Bull i to je moja konačna odluka. Dugo sam razmišljao i vrijeme je za novi korak u karijeri“, kazao je 27-godišnji Nijemac.

Vettel nije rekao da prelazi u slavnu talijansku momčad, ali ubrzo je to povrdio šef Red Bulla Christian Horner.

„Sve nas je iznenadio, jer je vijest priopćio u petak navečer uoči priprema za utrku, a to nikad nije dobro vrijeme za šokove. Očito mu je Ferrari ponudio nešto što nije mogao odbiti“, rekao je Horner.

Sebastian Vettel je prvi naslov s Red Bullom osvojio 2010., postavši s 23 godine najmlađi svjetski prvak u povijesti. Sa četiri uzastopna naslova ušao je u društvo F1 legendi poput Michaela Schumachera, Juana Manuela Fangia i Alaina Prosta.

Ipak, peti naslov zaredom neće osvojiti, jer se ove sezone nalazi na tek petom mjestu, a bolji od njega je čak i momčadski kolega Daniel Ricciardo, koji ima tri pobjede. Iz Red Bulla su poručili da će Vettela zamijeniti 20-godišnji Rus Danil Kvjat.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Red BullFerrariSebastian VettelFormula 1

Ostale Vijesti