Button se vraća u F1, umjesto Alonsa vozi Monte Carlo

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 24.05.17. | 11:34

Imat će priliku još jednom odvoziti svoju omiljenu utrku.

Na njegovo mjesto za jednu od najpoznatijih utrka svijeta sjest će povratnik Jenson Button koji se umirovio od aktivnog utrkivanja prošle godine, no odlučio je iskoristiti priliku i vjerojatno posljednji put divljati bolidom Formule 1 po ulicama Monte Carla. On je trenutno rezervni vozač McLarena i ambasador momčadi, no povukao se iz aktivnog natjecanja i neće se vratiti, ovo je samo iznimka. Button je osvojio naslov 2009. godine vozeći za Brown GP, a u karijeri ima 15 pobjeda i 50 podija.

˝Presretan sam što se vraćam na jednu utrku, a nema boljeg mjesta za vratiti se od mojeg drugog doma - Monaca gdje sam slavio 2009. godine. To je moja omiljena staza˝ - izjavio je Button.

Alonso je pak potvrdio kako do ovog ne bi došlo da su konkurentni. Ipak je 25 bodova previše za kockati se u situaciji da se bore za naslove, no ove sezone bit će tek pratitelji iz sjenke pa si mogu ovo dozvoliti. Alonso će pokušati do titule u Americi, Button s druge strane još jednom može uživati na ulicama Monte Carla.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Fernando AlonsoJenson ButtonFormula 1

Ostale Vijesti