Bešiktaš prodaje Vidu: Njegova godišnja plaća pojede deset posto novog proračuna

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 05.07.20. | 14:38

Turski mediji detaljno su iznijeli koliko je Vida dosad koštao Bešiktaš, a klub njegovom prodajom planira uštedjeti iznos u visini 10 posto godišnjeg proračuna.

Bešiktaš očekuje vrlo burno ljeto, planiraju smanjiti godišnji klupski budžet za dvostruko! S 60 milijuna eura na 30 milijuna i zatražio je od igrača da pristanu na smanjenje plaća, međutim Vida nije pristao i na izlaznim vratima je Bešiktaša.

Vidina plaća od blizu 3.500.000 eura godišnje postala je preveliko financijsko opterećenje za Bešiktaš i hrvatski reprezentativni stoper bit će među igračima koji će na ljeto otići iz kluba. U tu skupinu spadaju svi skupi igrači koji nisu pristali na smanjenje prihoda.

Vida je u Istanbul stigao iz kijevskog Dinama bez odštete u siječnju 2018. godine i potpisao do 2022. godine. Turci pišu kako njegova godišnja plaća košta klub oko 3.000.000 eura po sezoni, Vida je navodno dobio još 1.500.000 eura kroz bonuse, dok su njegovom menadžeru Ivanu Cvjetkoviću uplatili 1.200.000 eura kroz proviziju.

Takve iznose više neće moći isplaćivati jer će im se budžet sljedeće sezone prepoloviti i pasti na 30.000.000 eura, a ostane li Vida u klubu, to će ih zadovoljstvo unazaditi za čak 10 posto godišnjeg proračuna. Drugim riječima, kad bi se riješili isključivo Domagoja, napravili bi ogroman korak ka solventnosti za sljedeću sezonu.

Navodno su Turci za njega tražili 8.000.000 eura, ali navodno je najveći iznos koji su za njega mogli dobiti bio milijun eura viši. Kako ima još dvije godine ugovora, klub ga neće pustit besplatno i nada se kako će njegovom prodajom zavesti barem malo reda u troškovniku za sljedeću sezonu te značajno olakšati budžet za plaće igrača dogodine...

(foto: Action Images)

 


Tagovi

nogometni transferiBešiktašturska nogometna ligaDomagoj Vida

Ostale Vijesti