Action images
Action images

Australija pripada Noletu

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 21.02.21. | 12:40

Srpski tenisač pregazio je Rusa Daniila Medvjedeva za svoj deveti naslov Australian Opena

Jedan je od najvećih svih vremena, nema nikakve dvojbe.

Sumnjali su mnogi prije meča, brojni stručnjaci i analitičari uvjeravali su kako vladavina srpskog tenisača u Melbourneu je došla do konca, ali on, baš kako to rade najveći, je najbolji bio onda kad je bilo najpotrebnije – u finalu.

Pred gotovo pa punom Rod Laver Arenom, za svega sat i 53 minute igre, Novak Đoković deveti put u svojoj karijeri okrunjen je kao pobjednik Australian Opena. Nole je slavio rezultatom 7:5, 6:2 i 6:2, s tim da je samo prvi set bio koliko – toliko neizvjestan, dok je sve ostalo Nole, praktički pa rutinski, odveo na svoju stranu.

Rus je imao više as servisa, ali i dvostrukih pogrešaka. Čak je imao i više winnera, uzeo je i osam poena u nizu što je za jedan više od onoga što je Đoković uspio povezati, ali sve drugo otišlo je na stranu srpskog tenisača.

Đoković je dva puta gubio svoj servis, a Rus čak šest puta. Prvi gem u drugom i trećem setu bio je jako uzbudljiv, mnogi su tad vjerovali kako je Medvedev u stanju 'iz pete' nešto izvući i ovaj meč učiniti još zanimljivijim, ali Novak Đoković nije običan tenisač.

Kao što smo već rekli, ovo je Đokoviću bio deveti naslov u Australiji, a redom su padali Tsonga, Murray, Nadal, Murray, Murray, Murray, Nadal, Thiem i sada Medvjedev.

Australija pripada Noletu.


Tagovi

Novak ĐokovićAustralian OpenAustralija

Ostale Vijesti