Pool via REUTERS/Peter Nicholls
Pool via REUTERS/Peter Nicholls

Ashleigh Barty je nova kraljica Wimbledona

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 10.07.21. | 17:25

Po prvi put od 2012. godine, tri seta...

Finale ženske singl konkurencije na trećem Grand Slamu sezone je upravo završilo. Ashleigh Barty je nova osvajačica Wimbledona! Posve zasluženo, Australka, inače prva tenisačica svijeta danas je poslijepodne slavila u tri seta protiv Čehinje Karoline Pliškove. Bio je ovo osmi po redu sraz dvaju igračica, i čak šesta pobjeda Australke.

Bila je to borba u tri seta. U skoro dva sata igre vidjeli smo dobar tenis s obje strane, no nije Barty pokazala baš sve što zna. Bilo je tu pogrešaka, no i takav performans je bio dovoljan za pobjedu protiv ipak slabije češke predstavnice koja ima dobar servis i pamti davnu pobjedu s travnate podloge u prvom međusobonom ogledu na turniru u Nottinghamu.

Prvi set je prošao u razmjeni breakova, no Pliškova je set izgubila već nakon četiri gema. Brzi blitzkrieg Australke za 4:0 bio je nedostižan. U drugom pak kudikamo sigurnija Pliškova na svom servisu. Doduše imala je Barty 3:1, no nije iskoristila šansu da privede meč kraju. Samo dva breaka u setu, jedan sa svake strane, što je odvelo drugi dio meča u trinaestu igru. Tu se Pliškova iskazala ukravši servis svojoj protivnici, što je po prvi put još od 2012. godine da je wimbledonsko finale otišlo u treći, odlučujući set.

Statistički, tenisačice su bile “ negdje”, no presudio je broj poena. Barty je upisala 88, što je za deset više od Pliškove. Ispratili smo i puno dvostrukih pogrešaka, čak 12.

I upravo se u posljednjem segmentu ovog meča najbolje vidjela razlika između srebra i zlata. Samo dvije ponuđene meč lopte za Australku su bile dovoljne da okrene set u svoju korist i mirno meč privede kraju. Drhtala je ruka na posljednjem gemu, no na kraju je sve ispalo kako je zamislila.

Kao i uvijek, tribine su bile prepune poznatih i slavnih, pa je tako ovaj sportski event ispratio i Tom Cruise. Tipično Wimbledonski. Nakon prošlogodišnjeg otkazivanja, na londnskoj travi je sve po starom. Uostalom, kada pehar uručuju knez i kneginja od Kenta i Cambridgea, jasno je kako je ovo malo više od običnog teniskog turnira.

Zanimljivost za kraj, u posljednjih deset održanih turnira, ona je čak sedma po redu osvajačica. Usporedbe radi, u muškoj konkurenciji brojimo četiri. Nakon sutrašnjeg finala, ta brojka će vjerojatno ostati ista, teško da se Berrettini može nositi s Đokovićem.


Tagovi

Ashleigh BartyKarolina PliškovaWimbledon

Ostale Vijesti