7+ na Dortmundu, katastrofa Bayera, prvijenac Hazarda

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 21.07.14. | 10:59

Premda Bundesliga ove sezone starta nešto kasnije, njemački klubovi itekako su aktivni na pripremama...

 

Borussia Dortmund u subotu je imala provjeru kod novog drugoligaša Heidenheima. U sjajnoj utakmici viđeno je čak sedam pogodaka, a Kloppovi momci na kraju su pobijedili iako su na poluvremenu imali rezultatski zaostatak. Dva gola zabio je Mkhitaryan, a po jedan Aubameyang i mladi Gyau koji je gostima donio pobjedu u 85. minuti.

Bogat golovima bio je i sraz Bayer Leverkusena i Marseillea. Međutim, Apotekari su doživjeli pravu katastrofu izgubivši 1:4 od francuskog kluba kojeg odnedavno vodi Marcelo Bielsa. Bilo je i puno nervoze, a naš Tin Jedvaj igrao je za njemačku momčad, kojoj je utješni zgoditak donio Ukrajinac Jurčenko.

Razočarali su i nogometaši Stuttgarta, odigravši tek 1:1 kod dojučerašnjeg petoligaša Pirmasensa. Švabe su zamalo upisale i poraz, ali spasio ih je Rojas golom u sudačkoj nadoknadi. Hannover je pak izgubio 0:1 kod trećeligaša Bielefelda.

Uvjerljiv je zato bio Schalke, svladavši Rostock s 3:0. Zanimljivo, golovi su padali u razmaku od pet minuta, od 69. do 74. minute. Strijelci su bili Sam, Kirchhoff i Hodja. 'Blitzkrieg' je izveo i Mainz kod Kaiserslauterna, preokrenuvši 0:1 na 2:1 preko Sliškovića i Poltera u svega tri minute.

Borussia Mönchengladbach je za vikend imala dvije provjere. U subotu su pobijedili Rennes 1:0, a u nedjelju igrali 1:1 protiv Stoke Cityja. Vrijedi istaknuti prvijenac Thorgana Hazarda za Gladbach.

Köln je s 3:1 dobio gradskog suparnika Fortunu, a aktivno je bilo i dosta drugoligaša. Düsseldorf je dobio austrijskog trećeligaša Austriju Salzburg 5:1, Aue je s 2:1 bio bolji od Halleschera, a Union Berlin je s 1:0 svladao Zwickau.

Jače provjere imali su München 1860 koji je izgubio od Cardiffa (2:3), St. Pauli koji je igrao 0:0 s Udineseom, te Nürnberg koji je s trijumfom 3:1 šokirao Valenciju. Fürth je pak s 2:1 dobio Rostov.

 (Foto: Action Images)


Tagovi

Borussia DortmundSchalkeBayer LeverkusenMarseilleRennesStoke CityUdineseValencia

Ostale Vijesti