vijest

0

Finski prvoligaš odlučio odigrati prvoligašku utakmicu na playu, prodaju online ulaznice

17.03.2020 16:29 | Germanijak

Ljudi iz marketinga su zaslužili povišicu, moramo im to priznati...

Veličina slova A A A

Vrlo vjerojatno, osim ako niste neki zagriženi fanatik, nikada niste čuli za klub Ilves Tampere.

Riječ je o finskom prvoligašu, malom klubu koji je osnovan sada već itekako davne 1931. godine, a u svojoj 89 godina dugoj povijesti klub je odigrao nekoliko jako zanimljivih utakmica protiv opasnih i velikih protivnika kao što su Feyenoord, Juventus i Roma. Jasno, riječ je o utakmicama iz kvalifikacija za neko od europskih natjecanja, a vrlo vjerojatno je jedan od najvećih uspjeha bio upravo remi protiv Vučice iz Rima u sezoni 91./92.

Zanimljivo, klub je potpuno neočekivano prošle godine osvojio finski kup, dok su jedini naslov državnog prvaka osvojili 1983. godine.

Nema u klubu nikakvih „velikih imena“, a najskuplji od svih je klupski projekt i dijete kluba Lauri Ala-Myllymäki koji prema TM-u vrijedi 600 tisuća eura.

Kako bi svoj klub učinili malo poznatijim, a samim time si otvorili vrata nekog potencijalnog pojačanja koje je u potrazi za nekom avanturom kao što je finska liga, u Ilvesu su se sjetili kako barem malo profitirati od ove situacije u svijetu uzrokovane koronavirusom.

Naime, klub je svoju nadolazeću utakmicu odlučio odigrati na playstationu, a online ulaznice za svoje navijače, koji bi to voljeli pogledati „uživo“, su upravo danas pustili u prodaju.

Bilo kako bilo, ovaj mali marketinški trik, upalio on ili ne, svakako treba pohvaliti, jer ovako nešto do sada još nismo čuli...

(foto: Reuters)

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka