Borna Jakšić/Pixsell
Borna Jakšić/Pixsell

HRS objavio kazne za Nexe: Bezjaku godinu dana zabranje igranja, Vujoviću tri mjeseca zabrane treniranja

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 23.04.24. | 10:15

Kažnjen je i Nexe kao klub s 4000 eura te igrač Andraž Velkavrh

Hrvatski rukometni savez, točnije stegovni sudac Srećko Ilić, odlučio je o kaznama za ružna događanja na prvenstvenoj utakmici Lige prvaka između Nexea i Zagreba koja je prekinuta pri vodstvu gostiju 16-9 te kasnije registrirana 10-0 za Zagrepčane.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Podsjećamo, do prekida je došlo nakon što je Marko Bezjak ramenom namjerno zakačio delegata Antu Josića u rame i dio leđa te je dotičnom morala biti pružena liječnička pomoć.

Povod ljutnji bilo je nezadovoljstvo Našičana odlukom sudaca koji nisu priznali pogodak Fahrudina Melića u posljednjim sekundama prvog dijela već su dosudili sedmerac za Nexe. Delegat susreta tražio je dvije minute isključenja za Bezjaka koji je potom izlazeći s terena neprimjereno reagirao.

Odluku HRS-a prenosimo u cijelosti:

Temeljem članka 63. Stegovnog propisnika Hrvatskog rukometnog saveza, Stegovni sudac HRS – a Srećko Ilić, donio je sljedeće odluke zbog napada na službenu osobu i prekid susreta Nexe – Zagreb, 7. travnja 2024. godine:

1.    Marku Bezjaku, igraču RK NEXE, izriče se stegovna mjera zabrane igranja rukometa u trajanju od 12 (dvanaest) mjeseci, zbog toga što je imenovani počinio stegovni prekršaj iz čl. 135. st. 1. Stegovnog propisnika HRS – a

2.    Veselinu Vujoviću, treneru RK NEXE, izriče se stegovna mjera zabrane obnašanja dužnosti trenera u trajanju od 3 (tri) mjeseca, zbog toga što je imenovani počinio stegovni prekršaj iz čl. 135. st. 1. Stegovnog propisnika HRS – a

3.    Andražu Velkavrhu, igraču RK NEXE, izriče se stegovna mjera zabrane igranja rukometa na 4 (četiri) utakmice, zbog toga što je počinio stegovni prekršaj iz čl. 135. st. 1. Stegovnog propisnika HRS – a,

4.    Samom činjenicom da su utvrđeni stegovni prekršaji treneru i igračima Kluba, rečeni i pobliže opisan u toč. 1., 3. i 4. izreke ove Odluke, Rukometnom klubu NEXE, temeljem čl. 135. st. 3. Stegovnog propisnika HRS – a, izriče se stegovna mjera novčane kazne u iznosu od 4 000,00 eura (četiri tisuće eura)

Ukoliko okrivljeni Marko Bezjak i Andraž Velkavrh te Veselin Vujović, odnosno RK NEXE podnesu žalbu na ovu Odluku, o žalbi će odlučivati Stegovno povjerenstvo HRS – a kao drugostupanjsko stegovno tijelo HRS – a. Ukoliko okrivljeni ne podnesu žalbe na ovu Odluku, ista će postati pravomoćna i ovršna osmog dana računajući od dana kada okrivljeni Marko Bezjak i Andraž Velkavrh te Veselin Vujović putem Kluba kao i Klub zaprime ovu Odluku.

Pouka o pravnom lijeku:

Protiv ove Odluke, donesene od strane Stegovnog suca HRS-a, nezadovoljne strane (okrivljeni Marko Bezjak i Andraž Velkavrh te Veselin Vujović odnosno RK NEXE te Ante Ančić kao podnositelj Zahtjeva za pokretanje stegovnog postupka) imaju pravo podnijeti žalbu Stegovnom povjerenstvu HRS – a u roku 8 (osam) dana računajući od dana primitka ove Odluke.

Žalba se predaje u pisanom obliku putem IS HRS – a ili putem elektroničke pošte s naznakom za Stegovnog suca HRS. -a.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.


(G)


Tagovi

Hrvatski rukometni savezHRSMarko BezjakAnto JosićVeselin VujovićRK NexeRK Zagreb

Ostale Vijesti