Sime Zelic/PIXSELL
Sime Zelic/PIXSELL

Ministar stao u obranu Našičana: “Ako Nexe ne smije biti prvak, treba im to reći, a derbi trebaju suditi stranci”

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 12.04.24. | 21:00

Oštar je bio ministar Anušić u izjavama o rukometnom incidentu

Derbi 5. kola Lige za prvaka prvenstva Hrvatske za rukometaše između Nexea i Zagreba prekinut je sedam sekundi prije kraja prvog poluvremena pri vodstvu gostiju 16-9. Naime, u tom trenutku dosuđen je sedmerac za domaće nakon kojeg je došlo do gužve oko zapisničkog stola, delegat Ante Josić našao se na terenu, a onda je na njega - slučajno ili ne procijenite sami nakon što pogledate video ispod - naletio igrač Nexea Marko Bezjak koji je trčao prema svojoj klupi. Činilo se kako se radilo o bezazlenom sudaru, ali Josić je pao na tlo te mu se odmah počela pružati pomoć.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Utakmica je na kraju upisana kao pobjeda Zagreba 10-0, a Nexeu oduzet i bod te je pokrenut stegovni postupak protiv nekih njegovih članova. Dok nam se iz Zagreba kunu da je Bezjakov potez evidentno bio namjeran, iz Nexea tvrde suprotno. A na stranu Našičana stao je i potpredsjednik Vlade RH, ministar obrane i nositelj liste Hrvatske demokratske zajednice za četvrtu izbornu jedinicu Ivan Anušić.

On je dan nakon utakmcice u sklopu predizborne kampanje jutro započeo obilaskom radova u sklopu obnove željeznicke pruge na dionici Pitomača – Kloštar, a bio je među ostalim u pratnji župana Virovitičko-podravske županije Igora Androvića, te saborskog zastupnika Josipa Đakića. No, osim političkih, novinari su mu postavili i pitanje vezano za incident u najvećem hrvatskom rukometnom derbiju.

"Nešto malo o sportu znam jer sam se sportom bavio i često sam na utakmicama. Pratim RK Nexe, to je naš najtrofejniji klub na istoku Hrvatske. Gledao sam nekoliko puta utakmice, bile su uvijek s velikim nabojem zato što su sudačke odluke uvijek bile na granici. Ono što je bilo na utakmici ne opravdavam apsolutno ni u jednom trenutku i to nije smio napraviti igrač, nije smio doći uopće u kontakt s delegatom. To osuđujem i to se mora sankcionirati", rekao je Anušić pa dodao:

"Ali da se to ne bi više događalo i da ne bi nekoliko stotina, 1500-2000 ljudi koji su oko dvorane bili i u dvorani, gledali preko TV-a i djeca kojih ima u pogonu preko 300, promatrajući svoj klub gledali kako ih suci oštećuju po ne znam koji put u utakmici, nemojmo da se to više događa, ako se to ne bude događalo i onda više neće biti ovakvih incidenata."

Potom je oštro rekao:

"Nexe RK ako ne smije biti prvak, onda mu to treba reći, a ne ga oštetiti na svakoj utakmcii da to promatraju i igrači i navijači i djeca koja danas sutra žele biti novi Balić, Metličić ili ne znam ni ja tko."

Trebaju li suditi stranci?

"U derbijiu bi to nažalost trebali činiti stranci jer ovo nije prvi slučaj, ovo je jedan u nizu slučajeva u kojoj je Nexe bio oštećen, to pokazuje statistika. Kao što sam rekao, gledao sam utakmice i nešto malo o sportu znam", zaključio je. (eg)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

RK NexeRK Zagreb

Ostale Vijesti