Borna jaksic/PIXSELL
Borna jaksic/PIXSELL

Nexeu i službeno oduzet bod, Bezjaku prijeti kraj karijere, suci prijavili Vujovića i Velkavrha

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 08.04.24. | 19:36

Predsjednik kluba ga je nekoliko sati prije obranio, ali ostaje nam sačekati odluku suca Ilića

Iako je bilo jasno da će biti registrirana pobjedan Zagreba i da će Nexeu biti oduzet bod nakon dramatičnih scena s hrvatskog rukometnog derbija, sada su poznati i detaljniji procesi koji su pokrenuti nakon nemilih događaja. S oduzimanjem boda NEXE trenutno ima tri boda manje od drugoplasiranih Sesveta, pa im ni pobjeda u subotnjem susretu upravo sa Sesvetama od šest ili više razlike nije više dovoljna za vraćanje drugog mjesta i nastupa u doigravanju za prvaka. NEXE-u sada, nakon 15 godina, izmiče čak i titula viceprvaka Hrvatske, a shodno tome i europsko natjecanje u kojemu će nastupiti.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Budući da druge službene odluke o disciplinskom kažnjavanju igača i drugih članova kluba Nexe još uvijek nema, HRS-ov povjerenik za natjecanja Ante Ančić pojasnio nam je što se odvilo u 24 sata od sukoba u Našicama, a i što možemo očekivati u sutrašnjem danu.

"Pokrenut je stegovni postupak. Ja sam svoj dio posla obavio danas, registrirao sam utakmicu u 10-0 u korist Zagreba i oduzeo bod Nexeu. To je po propozicijama HRS-a čl. 101, stavak 8 koji možete vidjeti i sami, a onda će dalje gospodin Srećko Ilić, sudac, donijeti odluke o postupcima protiv rukometaša Marka Bezjaka, protiv rukometnog kluba Nexe po, recimo to tako, zapovjednoj dužnosti, te po prijavi sudaca prema treneru Veselinu Vujoviću i Andražu Velkavrhu, zbog izrazito ružnog psovanja i obraćanja prema sucima", rekao nam je Ančić pa pojasnio:

"Vjerujem kako će već sutra ujutro gospodin Ilić pokrenuti stegovni postupak, nakon čega se čeka očitovanje Nexea prema HRS-u jer im moramo dozvoliti da se brane, a potom će biti donesene konačne odluke. Ono što ja pretpostavljam jest da ćemo sutra imati trenutnu suspenziju Bezjaka u svim natjecanjima, a onda će stići i kazna kojom će biti određeno koliko će dugo suspenzija trajati."

Ta suspenzija može biti višemjesečna, ali i doživotna što znači da proslavljeni rukometaš do odluke gleda oči u oči kraju svoje karijere. Predsjednik kluba ga je nekoliko sati prije obranio, ali ostaje nam sačekati odluku suca Ilića, koji je, inače, vanjski suradnjik HRS-a kao sudac u mirovini i - volonter!

"Srećom pa nema toga previše, žalostan sam što se dogodilo, inače često se volim pohvaliti da nema puno incidenata u rukometu, da su i odnosi među klubovima dobri, jako mi je žao", zaključio je Ančić.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.






Tagovi

RK NexeRK Zagrebrukometna Premijer ligaAnte Ančić

Ostale Vijesti