Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Červar: "U rukometu smo uvijek u vrhu, moramo taj status obraniti u Egiptu"

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 05.01.21. | 19:29

Izbornik je svjestan problema, ali je i sretan zbog pobjede.

Rukometni reprezentativci uspješno su započeli ciklus priprema pred SP koje počinje u Egiptu 13. siječnja. Hrvatska je u skupini s Japanom, s kojim igramo 15. siječnja te Angolom i Katarom.

Slavili su protiv uvijek neugodnih Španjolaca 31:28 u svojevrsnoj reprizi finala Eura otprije godinu dana. Večerašnji susret igran je u Poreču, dok uzvrat slijedi 9. siječnja u Madridu.

Nakon slavlja, izjave su dali izbornik Lino Červar te jedan od najboljih mladih rukometaša svijeta, Ivan Martinović.

"Ovo je bila utakmica da probamo igrače, mijenjamo postave. Zadovoljan sam, bilo je dobrih momenata, ali i nekih u kojima se moramo popraviti. Pobjeda uvijek dobro dođe i drago nam je, ali mislim da se ni mi ni Španjolci nismo pokazali u punom svjetlu. Probali smo i dosta mladih igrača koji trebaju igrati da budu spremni jer opet imamo izostanaka", rekao je.

Svjestan je da mu ovakve utakmice dobro dođu za isprobavanje novih taktičkih zamisli.

"Probali smo i 6-0 obranu i vidjeli da imamo tu zaostataka za onim što želimo igrati. Dobro je što smo pokazali neke mane, hvala Bogu da toga ima jer bismo inače mislili da smo skroz spremni za Svjetsko prvenstvo. Ovo će nas samo dodatno mobilizirati. Ne smijemo žuriti, nismo dobro odgovorili na njihovu duboku obranu. Treba nam više koncentracije. U nekoliko navrata smo ih mogli dokrajčiti, ali nismo uspjeli. To moramo popraviti", dodao je.

Želi s ekipom u Egiptu pokazati da je s razlogom rukomet naš najtrofejniji sport.

"Ovo je bila godina rukometa, i muškog i ženskog. Ona je potvrdila da je on naš najkonstantniji sport, uvijek smo u vrhu. Pokušat ćemo taj status obraniti i u Egiptu. Šteta samo što nije bilo navijača, mislim da bi bila puna dvorana", zaključio je.

Mladi Martinović, strijelac četiri pogotka, nije krio zadovoljstvo nakon utakmice.

"Nova godina i odmah pobjeda, nema ništa bolje. Sjajno se osjećamo, samo moramo ovako nastaviti. Nije sve bilo sjajno, ali analizirat ćemo i nastojati to popraviti već u idućoj utakmici", započeo je, a onda dodao: "Šest golova Mađarskoj, sada utakmica protiv Španjolske... I dalje živim svoj san. Biti u ovoj ekipi, među ovim igračima, to je posebna čast. Kao društvo smo top i svi pomažu koliko mogu."

Dotakao se i dometa reprezentacije na Mundijalu.

"Idemo utakmicu po utakmicu. Najvažnije je početi 100% pa ćemo vidjeti što je pred nama. Pripreme su super prošle i protiv Španjolske smo dokazali da se možemo vratiti i kad loše počnemo. U subotu opet igramo protiv njih. Želimo popraviti sve što nije bilo dobro i želimo novu pobjedu."


Tagovi

hrvatska rukometna reprezentacijaLino Červar

Ostale Vijesti