Action Images
Action Images

Červar: „Nećemo slaviti“

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 17.01.21. | 20:03

Prvu pobjedu Kauboji su ostvarili na kraju uvjerljivim rezultatom.

Hrvatska je pobijedila Angolu rezultatom 28:20 u drugom kolu grupne faze Svjetskog prvenstva. No daleko od toga da je u pitanju impresivna predstava i da i danas nisu pokazane određene slabosti.

Izbornik Lino Červar i ovaj put je stao pred mikrofone s prvim dojmovima:

„Nećemo slaviti, bilo je dobrih momenata i pokazana veća želja. Na ovom prvenstvu ima reprezentacija koje nisu bile u izolaciji, mi smo imali izolaciju i manjak treninga i lete po terenu, mi imamo probleme s fizičkom spremom, mučimo se i borimo se, ali dajemo mlađima priliku. Posebno je prvenstvo, ne ponovilo se na ovaj način. Norvežani su imali dvije ekipe, jednu koja je trenirala posebno za prvenstvo, i B ekipu koja je igrala kvalifikacije za Europsku prvenstvo.“, osvrnuo se izbornik Červar na kaotično stanje na i uoči SP-a, kao i u rukometu općenito.

Danas je Hrvatska tek u drugom poluvremenu nadjačala i slomila Angolu, kojoj je pala koncentracija.

„Pokazali smo što smo u Austriji i Švedskoj, ovo je juha, ovo je ništa. IHF je napravio veliku stvar što je okupio reprezentacije ovdje usred korona krize, ali to je poruka, ne govorimo o kvaliteti. Neke reprezentacije nisu znale dolaze li dva dana prije, neki su došli s juniorima. Pravo stanje u rukometu će se vidjeti u Tokiju i 2022. godine.“

Zadnju utakmicu grupne faze protiv Katara u kojoj će pasti odluka o pobjedniku skupine Hrvatska igra u utorak s početkom od 18 sati.


Tagovi

Lino Červarhrvatska rukometna reprezentacija

Ostale Vijesti