REUTERS/Denis Balibouse
REUTERS/Denis Balibouse

VIDEO Tsitsipas uz sudački poguranac preokretom protiv Sinnera do finala

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 13.04.24. | 16:37

Grk je treći put u karijeri izborio finale u Monte Carlu

Grčki tenisač Stefanos Tsitsipas izborio je nastup u nedjeljnom finalu na zemljanom ATP Masters 1000 turniru koji se ovog tjedna održava u Monte Carlu.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Do finala je 12. nositelj Tsitsipas stigao velikom pobjedom 6-4, 3-6, 6-4 protiv drugog nositelja, Talijana Jannika Sinnera, koji je time upisao tek drugi poraz u kalendarskoj 2024. godini. U finalu će Tsitsipas igrati protiv pobjednika drugog polufinala u kojem se, u nastavku subotnjeg programa, sastaju Srbin Novak Đoković i Norvežanin Casper Ruud.

Tsitsipas je cijeli tjedan igrao odlično u Monte Carlu, a tako je i započeo polufinalni susret. Brzo je napravio break te ga čuvao do 6-4 u prvoj dionici. Sinner je uzvratio tako što je drugi set otvorio s 3-0, ali kada je Talijan vodio 5-3 i servirao za izjednačenje u setovima Tsitsipas je propustio veliku šansu. Imao je Grk čak pet break-prilika, ali ni jednu nije iskoristio.

Sinner je izjednačio na 1-1 u setovima te na valu pozitivnog ritma poveo i 2-0 u trećem setu. Suci su grdno pogriješili u trenutku kada je Talijan mogao pobjeći na 4-1 čime bi meč bio i, vjerojatno, definitivno prelomljen. Na break loptu nije dosuđena očita dvostruka servis pogreška Tsitsipasa (VIDEO – Sportklub).

Poveo je Sinner potom 4-2, ali je sve okončano s četiri gema u nizu Tsitsipasa koji su vrijedili ulaska u finale. U završnici meča Sinner je imao i problema s ozljedom noge.

Tsitsipas je treći put u karijeri izborio finale u Monte Carlu i prvo nakon kolovoza prošle godine kada je slavio u Los Cabosu.

ATP Monte Carlo, polufinale:

Stefanos Tsitsipas (Grč/12) - Jannik Sinner (Ita/2) 6-4, 3-6, 6-4

Novak Đoković (Srb/1) - Casper Ruud (Nor/8) kasnije

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

Stefanos TsitsipasJannik SinnerATP Monte Carlo

Ostale Vijesti