Svi sportovi pauziraju zbog korone, ali oni igraju i svađaju se jer - nema sudaca (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 15.03.20. | 15:36

Potpuno bizarna situacija jer 'glavešine' i dalje ne žele prekinuti natjecanje.

Potpuna obustava natjecanja u većini sportova zavladala je kuglom zemaljskom. Još se rijetke nogometne lige igraju, poput argentinske, brazilske, ruske i turske, sve više košarkaških se obustavlja iz dana u dan, kao i pojedinačni sportovi poput tenisa.
 
Međutim, jedni su ustrajni u natjecanju. Riječ je o snookerašima, koji u ovim trenucima igraju jedan od ranking turnira u Gibraltaru. Glavni promotor sporta Barry Hearn ne planira još obustaviti natjecanje, iako je gledateljima zabranjen pristup dvoranama.
 
Štoviše, oni su otišli i korak dalje, pa je tako boravak za stolovima dopušten samo igračima. To je dovelo do bizarne situacije u kojoj nema prisutnih sudaca, što je - prema dosadašnjim informacijama - prvi takav slučaj u novijoj povijesti sporta.
 
Igrači su primorani sami raspraviti situacije za stolom, a sami si moraju i namještati kugle. Kao da tenisači sami moraju odlučiti među sobom je li određena loptica bila out ili ne te si još i sami moraju skupljati loptice nakon poena.
 
Na Gibraltaru trenutno igraju neki od najboljih snookeraša u svijetu, poput prvog igrača svijeta Judda Trumpa, Neila Robertsona i Marka Williamsa te jednog od najbržih igrača svijeta, Thepchaaya Un-Nooha.
 
U ovom primjeru, u prepirci su Liang Wenbo, trenutno najperspektivnije mladi kineski snookeraš, i James Cahill koji je lani u debitantskom nastupu na World Championshipu u prvom kolu kući poslao branitelja naslova Ronnieja O'Sullivana. Kinez tvrdi u ovom slučaju nakon svog udarca da sudac ne bi presudio da je bio promašaj, tzv. miss, što utječe na činjenicu koliko će bodova dobiti Cahill.
 
U konačnici, Wengbo je pobijedio, ali je u četvrtfinalu poražen od Trumpa koji će u polufinalu igrati protiv Guodonga. Drugi par čine Kyren Wilson i već spomenuti bivši svjetski prvak Williams.
 
Bizarno...
 
 
 
(Foto: Reuters/Facebook screenshot)

Tagovi

Liang WenboJames CahillBarry HearnSnooker

Ostale Vijesti