Judašica Matić postala svjetska juniorska prvakinja

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 26.10.15. | 17:19

Hrvatska judašica Brigita Matić okitila se naslovom svjetske juniorske prvakinje nakon što je u finalu kategorije do 78 kilograma svladala Slovenku Apotekar.

Nakon petog mjesta 17-godišnje Tihee Topolovec u kategoriji do 52 kilograma, hrvatski judo je na tatamiju Abu Dhabija osvojio i najvišu stepenicu pobjedničkog postolja.

Brigita Matić je europskom juniorskom srebru dodala i svjetsko zlato te tako potvrdila svjetsku klasu.

Mlađa sestra Barbare Matić imala je vrlo neugodan ždrijeb. U svojoj prvoj borbi je svladala Japanku Sato s 2-3 u opomenama, a zatim u četvrtfinalu uzvratila Nizozemki Groenwold u reprizi finala Europskog juniorskog prvenstva otprije mjesec dana. Tada je Nizozemka slavila tehnikom gušenja i uzela europsko zlato, ali je Matić uzvratila u Abu Dhabiju. Nakon dva wazarija (1-1) je presudila opomena Nizozemki.

U polufinalu protiv Njemice Hoelterhoff je hrvatska judašica ipponom osigurala plasman u finale, gdje ju je čekala Slovenka Apotekar. Bila je to repriza odlučujućeg dvoboja s Europskog juniorskog prvenstva gdje je u ekipnom natjecanju Slovenija pobijedila Hrvatsku zahvaljujući pobjedi Apotekar.

No, u Abu Dhabiju je sreća ovoga puta bila na hrvatskoj strani. Matić je jednim yukom donijela Hrvatskoj novu svjetsku juniorsku medalju. I to najsjajniju.

Dodajmo da je u kategoriji iznad 78 kilograma, Katarina Lucija Vuković poražena od Korejke Mi Jin Han, dok je u muškoj konkurenciji, Dominik Družeta u kategoriji do 81 kilograma osvojio sedmo mjesto na svijetu.

(Foto: Rafal Burza)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Brigita MatićOstali sportovijudo

Ostale Vijesti