Judašica Barbara Matić osvojila broncu i osigurala Olimpijske igre

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 27.11.15. | 13:11

Najbolja hrvatska judašica Barbara Matić je na posljednjem Grand Prix turniru sezone u Jeju u Južnoj Koreji osvojila brončanu medalju u kategoriji do 70 kilograma i osigurala plasman na Olimpijske igre u Rio de Janeiru.

Bodovi osvojeni na Grand Prix i Grand Slam turnirima se zbrajaju za mjesto na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, a Matić je osvajanjem trećeg mjesta dobila 120 bodova, čime je osigurala 13. mjesto na svjetskoj rang listi i put u Rio. Do 1. svibnja 2016. godine, kada se zatvara rang lista, najboljoj hrvatskoj judašici slijedi borba za jednu od prvih osam pozicija koja bi joj donijela status nositeljice na olimpijskom turniru.

Matić je do velikog i vrijednog uspjeha i na putu do bronce, svladala domaću judašicu You, Britanku Fletcher, pa potom prvu nositeljicu turnira, Njemicu Vargas Koch. Bacila ju je na ippon i prošla u drugo polufinale u dva tjedna.

Borba protiv prve nositeljice je na kraju ispala najlakša borba jer smo pripremili odličnu taktiku. Jako sam zadovoljna što sam nakon zlata uzela broncu i još 120 bodova. Je li moglo bolje? Da sam uzela i ovdje zlato je, ali treba biti sretan“, rekla je Matić, prenose službene stranice Hrvatskog judo saveza.

U borbi za finale, naša je judašica izgubila od domaće predstavnice Kim, a lovu na broncu najbolja čekala ju je Izraelka Bolder i wazarijem je Matić osvojila treće mjesto.

Dodajmo da je danas nastupila i Andreja Đaković, koja je u prvom kolu izgubila od Britanke Schlesinger. Sutrašnji program donosi još dva nastupa hrvatskih judoka. Najbolji hrvatski judaš, Zlatko Kumrić u kategoriji do 100 kilograma bori se protiv Alžirca Bouyacouba, dok se Ivana Maranić u kategoriji do 78 kilograma bori protiv Indijke Kaur.

(Foto: judo.hr)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Barbara MatićjudoOstali sportoviOlimpijske igre Rio de Janeiro

Ostale Vijesti