Foto: Mladen Tomić
Foto: Mladen Tomić

Ivan Mikulić slavio na uvertiri uoči Svjetskog prvenstva

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 20.09.23. | 13:15

Hrvatske boje na Svjetskom paratekvando prvenstvu u Meksiku branit će 19 predstavnika.

Najbolji hrvatski paratekvondaš Ivan Mikulić nastavio je pobjednički niz slavljem na Grand Prixu u meksičkom Veracruzu koji je bio generalna proba za Svjetsko para tekvando prvenstvo koje će se na istom mjestu održati od 21. do 24. rujna.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Nako što je sredinom kolovoza u Rotterdamu osvojio peti uzastopni naslov europskog prvaka, Mikulić je pobijedio i na drugom Grand Prixu sezone, održanom u Veracruzu.

Na putu do zlata u kategoriji K44 +80kg Mikulić je u prvom kolu bio slobodan, potom je sa 26-6 porazio Dominikanca Julia Armanda Figuerea, zatim Kazahstanca Nishana Omiralija sa 7-6, da bi u finalu bio bolji od Brazilca Pedra Paula Necesa da Silvu sa 16-6.

"Ivan je ovim naslovom i s novim bodovima osigurao nastup na Paralimpijskim igrama u Parizu iduće godine," kazao je njegov trener Mladen Tomić, dodavši kako se lista direktnih putnika za Pariz zatvara koncem godine.

Jednodnevno natjecanje u Svjetskom trgovačkom centru u Veracruzu bilo je generalna proba za Svjetsko para taekwondo prvenstvo koje će se održati na istom mjestu.

"Ivan na svjetsko prvenstvo dolazi kao svjetski broj jedan u svojoj kategoriji. U idućih nekoliko dana dobro će se odmoriti, malo ga muči ruka, no vjerujem da će do nastupa sve biti OK," poručio je Tomić iz Meksika.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina) 


Tagovi

Ivan MikulićMladen TomićHrvatska para-taekwondo reprezentacijaTaekwondo

Ostale Vijesti