HUS
HUS

Hrvatski džudo borci na turniru Grand Slam u Parizu

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 01.02.24. | 14:17

Turnir počinje u petak.

Hrvatski džudo borci predvođeni Barbarom Matić će se od 2- do 4. veljače boriti na 50. jubilarnom izdanju turnira Grand Slam Pariz.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Ovo 50. jubilarno izdanje je ujedno nešto poput generalne probe za Olimpijske igre, iako se olimpijska džudo natjecanja neće održati u pariškom Bercyju, već u Champs de Mars Areni nedaleko od Eiffelovog tornja. Na turniru će nastupiti ukupno 667 džudaša iz 111 nacija imenovanih za Bercy, uključujući osam svjetskih broj jedan, dvanaest olimpijskih prvaka u Tokiju i pet aktualnih svjetskih prvaka. Osim dvostruke svjetske prvakinje Barbare Matić (-70kg) Hrvatsku će u Parizu predstavljati još Zlatko Kumrić (-100kg), Katarina Krišto (-63kg), i Ivana Šutalo (+78kg)

"Upoznata sam da je 50. izdanje, Instagram doslovno „gori“ oko toga. Pariz je uvijek nekako poseban osjećaj, ona velika dvorana, Bercy. Stvarno je to super i nevjerojatan osjećaj za doživjeti. Nadam se što boljem rezultatu, ne želim si stavljati nikakav pritisak. Portugal sam super odradila, sve bez ozljede što je najbitnije, u međuvremenu par treninga koji su bili fokusirani na Pariz", kazala je Matić koja je do sada na ovom turniru osvojila srebro i broncu.

Domaćin Francuska izvela je čak 56 sportaša, uključujući sve zvijezde iz pobjedničkog tokijskog mješovitog tima s olimpijskih igara. (Clarisse Agbegtnenou, Sarah Leonie Cysique, Romane Dicko, Guillaume Chaine, Axel Clerget i Teddy Riner).

Prvi hrvatski predstavnici će na tatami tek u subotu, kada su na rasporedu težinske kategorije -63kg i -70kg u kojima se bore Krišto odnosno Matić. U nedjelju se bore Kumrić i Šutalo.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

borilački sportovijudo

Ostale Vijesti