Mario Ćužić/HTS
Mario Ćužić/HTS

Bradarić: Želja nam je da se za četiri-pet godina borimo za trofej

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 14.04.24. | 17:07

U Vilniusu je nekoliko dana provela Donna Vekić, koja se zbog ozljede u utorak vratila u Zagreb. Petra Martić je također bila u ekipi, ali ni ona nije mogla pomoći na terenu zbog ozljede. Srećom, nije ni bilo potrebno

Hrvatska ženska teniska reprezentacija uvjerljivim je nastupom i osvajanjem prvog mjesta na turniru Euro-afričke skupine 2 Billie Jean King Cupa u Vilniusu izborila plasman u viši rang natjecanja, a to je bila i prva akcija za novog izbornika Marina Bradarića.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Napravili smo fenomenalan rezultat. Imamo mladu ekipu i rezultat smo ostvarili bez igračica koje su bolje rangirane od ovih koje su igrale u Litvi, ali nisu nastupile zbog ozljeda. Na papiru je izgledalo da smo favoriti, ali nije bilo lako - natjecanje je bilo teško i izazovno, počevši od prvog susreta s Estonijom za koju je igrala Kaia Kanepi, bivša 15. tenisačica svijeta. Samo jedan kiks u toj prvoj grupi, s Estonijom i Sjevernom Makedonijom, bio bi poraz za nas, jer ne bismo više imali šansu ići u završnu grupu“, rekao je Marin Bradarić na konferenciji za medije održaanoj u nedjelju u prostorijama Hrvatskog teniskog saveza.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Antonia Ružić je kao najbolje rangirana igračica igrala na "prvoj ploči", protiv najbolje rangiranih tenisačica iz suparničkih reprezentacija, a posebno je impresivna bila u srazu protiv Egipćanke Mayar Sherif (WTA - 72.) koju je svladala sa 6-1, 6-1. 

“I ove godine sam rado prihvatila poziv za reprezentaciju i igranje za Hrvatsku. Mislim da smo napravili dobar tim, radujem se našim budućim druženjima“, rekla je 21-godišnja Međimurka koja je u tri meča izgubila jedan set.

Lea Bošković se nakon šest godina vratila u reprezentaciju i u četiri pojedinačna meča također ispustila samo jedan set.

“Ovih deset dana je bilo predivno, zahvaljujem se suigračicama i trenerima. Atmosfera nije mogla biti bolja. Mislim da nitko nije mogao napraviti ništa bolje“, rekla je 24-godišnja Zagrepčanka.

Za 28-godišnju Ivu Primorac, koja je participirala u parovima i odigrala pojedinačni meč u zadnjem susretu protiv Litve, također sa stopostotnim učinkom.

“Marin (Bradarić) i Izo (Žunić) su nadmašili naša očekivanja, jer su donijeli veliku pozitivu i motivaciju. Bilo nam je veliko zadovoljstvo igrati u reprezentaciji", rekla je Primorac.

Mario Ćužić/HTS Mario Ćužić/HTS

U Vilniusu je nekoliko dana provela Donna Vekić, koja se zbog ozljede u utorak vratila u Zagreb. Petra Martić je također bila u ekipi, ali ni ona nije mogla pomoći na terenu zbog ozljede. Srećom, nije ni bilo potrebno.

"Nisam znala što će donijeti novi tim, ali dobili smo energiju i svježinu, što se vidjelo na terenu. Cure su igrale nevjerojatno. Mislila sam da će mi ovo biti zadnji nastup za reprezentaciju, ali uz ovakve cure i atmosferu veselim se sljedećoj godini", poručila je Petra.

Njoj je društvo na tribini radila i Tara Würth koja nije bila službeno prijavljena za nastup.

"Nisam igrala, ali sam proživljavala s curama svaki meč. Ponosna sam na cijelu ekipu", rekla je Zagrepčanka.

Reprezentacija će sada godinu dana biti bez nastupa, a onda slijedi pokušaj proboja do najvišeg ranga Billie Jean King Cupa kroz natjecanje na turniru Euro-afričke skupine 1. 

"Zadali smo si visoke ciljeve, za početak da u idućih nekoliko godina budemo u najjačoj skupini. Imamo vrhunske igračice, ali i velik broj mladih s potencijalom da budu među sto najboljih na svijetu. Imamo sada godinu dana da radimo s djevojkama, da napredujemo i individualno i kao tim. Ciljevi su nam visoki, idemo korak po korak, a želja nam je da se za četiri-pet godina borimo za trofej“, zaključio je Bradarić.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.


(Hina)



Tagovi

Billie Jean King CupMarin Bradarićhrvatska ženska teniska reprezentacijaDonna VekićPetra MartićAntonia RužićLea BoškovićIva PrimoracTara Würth

Ostale Vijesti