Photo: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Photo: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Ajduković u 1. kolu Barcelone igra protiv Argentinca koji je 2016. šokirao Čilića

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 14.04.24. | 18:54

Carlos Alcaraz je otkazao nastup

Hrvatski teniski reprezentativac Duje Ajduković (ATP - 117.), koji se u nedjelju plasirao u glavni ždrijeb ATP 500 turnira u Barceloni, za suparnika u prvom kolu dobio je 34-godišnjeg argentinskog kvalifikanta Marca Trungellitija (ATP - 197.). Igrač je to kojeg pamtimo po šokantnoj pobjedi 2016. na Roland Garrosu, kada je u prvom kolu kao 166. igrač svijeta pobijedio Marina Čilića.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Njihov je dvoboj na rasporedu u ponedjeljak, a pobjednik će u drugom kolu igrati protiv 9. nositelja. Čileanca Nicolasa Jarryja (ATP - 21.).

Za 23-godišnjeg Kaštelanina će ovo biti prvi nastup u glavnom ždrijebu jednog ATP 500 turnira te ukupno peti na ATP Touru. Duje je triput igrao u Umagu te ove godine na turniru u Houstonu, a do sada je ostvario jednu pobjedu, 2021. u premijernom umaškom nastupu, kad je svladao Argentinca Andreu Collarinija.

U Barceloni će zaigrati i najbolje rangirani hrvatski tenisač Borna Ćorić (ATP - 33.), koji je postavljen za 15. nositelja pa je slobodan u prvom kolu, dok će mu u drugom suparnik biti pobjednik iz dvoboja Argentinca Facunda Diaza Acoste (ATP - 53.) i Španjolca Daniela Rincona (ATP - 215.).

U nedjelju je svoj nastup otkazao treći tenisač svijeta Carlos Alcaraz, koji je trebao braniti prošlogodišnji naslov, ali zbog ozljede desne podlaktice još uvijek ne može nastupati.

Velika će pozornost na turniru biti usmjerena prema Rafaelu Nadalu, koji se u Barceloni vraća na teren nakon tromjesečne stanke zbog ozljede. Španjolac je u Barceloni rekordnih 12 puta podizao pobjednički pehar, a u prvom kolu ga čeka Talijan Flavio Cobolli.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(hina)


Tagovi

Duje AjdukovićATPATP BarcelonaCarlos Alcaraz

Ostale Vijesti