REUTERS/Dado Ruvić
REUTERS/Dado Ruvić

Žuti nema sreće: Olimpija na HNL pogon poražena od Maribora, čovjek odluke je bivši igrač Gorice (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 09.04.22. | 22:13

Odlična utakmica u Ljudskom Vrtu, Olimpija je bila nadomak izjednačenja.

Otkako je Robert Prosinečki preuzeo ljubljansku Olimpiju, domaća javnost s velikim interesom prati kako će se veliki Žuti snaći u klubu čiji je dres nosio pred kraj svoje maestralne karijere. Olimpija koju je nasljedio od Dine Skendera, u finiš sezone ulazi u finiš sezone kao trećeplasirani akter slovenske Prve lige, sa čak sedam bodova zaostatka iza vodećeg Maribora, no ništa još nije gotovo ako znamo da nam je ostalo još osam utakmica do kraja slovenskog prvenstva.

Nakon premijere i visoke pobjede protiv Radomlja rezultatom 4:1, Prosinečki je danas otputovao na veliki ispit, i to baš u Maribor gdje ga je u Ljudskom Vrtu čekala vodeća momčad prvenstva.Vodeći među prvoligašima je bio u kudikamo boljoj poziciji, Mariboru je i remi bio zadovoljavajuć jer bi ostavio Olimpiju na sedam bodova zaostatka, no današnja utakmica je ipak pokazala kako iz ravnopravne borbe dvaju momčadi, Maribor taman jest bolji za taj jedan pogodak koji je postigao Mudrinski u 78.minuti. Konačni rezultat 1:0

Zanimljivo, teren je s jedne strane igrališta bio gotovo pa ispunjen HNL igračima. Prosinečki se suprotstavio Mariboru uz neka nama poznata HNL lica (Van Bruggen, Čabraja, Pilj i Banić uz mladog Hajdukog Prtajina, a kasnije je ušao i Mudražija, no pogodak odluke je zabio igrač kojeg su neki možda već i zaboravili. Ognjen Mudrinski, koji je godinu dana nosio dres Gorice kao posuđeni igrač poljske Jagellonije, danas je ispao čovjek odluke lijepim i plasiranim udarcem kraj nemoćnog Ivana Banića.

Olimpija je očekivano jurnula po izjednačenje, a da poraz još gore sjedne pobrinula se i situacija iz 87. minute kada je Crnomarković izjednačio nakon prekida, ali je sudac ekspresno prekinuo slavlje podignuvši zastavicu. Do kraja utakmice rezultat se više nije mijenjao.

Maribor ovom pobjedom ostaje siguran na vrhu ljestvice. Do kraja sezone im ostaje još jedan susret s izravnim konkurentom za naslov. Čeka ih sraz protiv Kopera.

Srećom po njih, na domaćem terenu.

 



Tagovi

Robert ProsinečkiOlimpijaMarin PiljRobert MudražijaOgnjen MudrinskiMaribor

Ostale Vijesti