Život piše romane: Ranieri pronašao Vardyjevog nasljednika u Serie B! Lani u trećoj ligi, sada na naslovnicama!

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 18.04.16. | 13:04

I na meti Juventusa, Napolija, Leicestera, Tottenhama...

Priča kakvu samo može režirati talijanski nogomet. U glavnoj ulozi Gianluca Lapadula, 'dojučerašnji' anonimni napadač, koji je prije samo godinu dana 'ganjao' loptu u trećeligašu Teramu, kasnije kažnjenom zbog namještanja utakmica. Danas je Lapadula najbolji strijelac Serie B, a za njegove usluge raspituju se velikani poput Juventusa, Napolija, Sampdorije, Genove, Chieva pa i Leicestera i Tottenhama!

Engleski mediji čak spominju i Barcelonu, ali jasno je da je to već pretjerivanje zbog klikova. Za sve ostale klubove, međutim, postoji i potvrda predsjednika Lapaduline Pescare Danielea Sebastianija.

Prije 16. svibnja sigurno se ništa neće potpisati. Juventus i Napoli ga već dulje vrijeme pomno prate, Leicester i Tottenham su nekoliko puta imali predstavnike na našim utakmicama, u Italiji su zainteresirani i Sampdoria, Genoa i Chievo, ali moram podvući: Gianluca ima dugoročan ugovor s nama i otići će samo pod određenim uvjetima. Ako ne izborimo promociju u Serie A, to se podrazumijeva“, kaže Sebastiani.

Jasno je, ipak, da će Lapadula otići čak i ako 'Biancazzurri' preko doigravanja stignu do Serie A. Nije to klub koji je u mogućnosti odbijati milijune, posebno ne za igrača kakav je Lapadula, koji se dugo 'smucao' po nižim ligama prije no što je procvjetao na obali Jadranskog mora.

Prve nogometne korake učio je u Juventusu s obzirom na to da je rođen u Torinu, ali je već sa 14 godina shvatio da tamo za njega neće biti mjesta. Barem ne u tom trenutku. Profesionalnu karijeru počeo je u Pro Vercelliju, potom je slijedila Ivrea pa sedam godina pod ugovorom s Parmom, iako je cijelo vrijeme bio po posudbama u momčadima za koje većina ljubitelja nogometa van Italije nije nikada čula: Atletico Roma, Ravenna, San Marino, Cesena, Frosinone, Forica, Teramo

I onda Pescara. I eksplozija sada već 26-godišnjeg nogometaša, strijelca 22 gola u Seriji B ove sezone. Ovaj posljednji protiv Cesene tema je dana na Apeninima. Majstorija karakteristična za 'ubojice' s istančanim golgeterskim njuhom.

Nije ni čudo što Lapadula sada puni novinske stupce širom Apenina. Corriere dello Sport u današnjem izdanju navodi da je gazda Napolija Aurelio De Laurentis spreman ponuditi 6.000.000 eura (priča se 5.000.000 odmah i 1.000.000 za 'jeftin' bonus - svega pet utakmica u dresu Napolitanaca) i da je tijekom ožujka već razgovarao sa Sebastianijem. Sastanci su navodno učestali.

Spominje se i da se u Torinu hvataju za glavu, jer je Juve imao nekakav dogovor po kojem je Lapadulu mogao kupiti za svega 750.000 eura, ali tu klauzulu nije aktivirao na vrijeme. Opet, Lapadula je iz Torina i nekako je logično da mu Juve bude najbliži srcu. Osim ako ga Claudio Ranieri 'ne prevari' i za veće novce odvede u Leicester, koji se cijele sezone kune u još jednog momka s kasnim paljenjem – Jamieja Vardyja. Tottenham je navodno već otpao, javio se francuski Lille, ali njemu se daju najmanje šanse. Predsjednik Genove Enrico Preziosi krenuo je džonom i navodno nudi 8.000.000 plus bonuse. Sitnica za engleske klubove.

I kakva zbrka u glavi momka koji je do sada sigurno već nekoliko puta pomišljao na to da okači kopačke o klin. Baš zato je i zaslužio da uspije. Zato što nije odustajao. Takve igrače nogometni fanatici najviše vole. Uostalom, tako dobro bi to prezime Lapadula izgledalo u nekim sportskim almanasima. Zvuči nekako nogometno. S talijanskim 'šmekom'.

(Foto: Screenshot)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Gianluca LapadulaSerie BPescaraJamie VardyClaudio Ranieri

Ostale Vijesti