Sasa Miljevic/PIXSELL
Sasa Miljevic/PIXSELL

Zamjenik Saše Bjelanovića postaje novi sportski direktor Livorna?

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 29.05.23. | 17:13

Iz HNL-a u Serie D?

Iz Italije stiže vijest kako bi zamjenik sportskog direktora Istre 1961 Saše Bjelanovića uskoro mogao postati novi sportski direktor tamošnjeg četvrtoligaša Livorna.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Talijan Christian Argurio je u Istri 1961 od početka ove sezone, a ranije je, između ostalog, radio kao sportski direktor Messine i Catanije te skaut Hajduka i Juventusa.

Bjelanović je, usprkos crnim prognozama prije početka netom završene sezone, u Puli formirao sjajnu momčad, a sigurno mu je od velike koristi bio i Argurio. Zeleno-žuti su sezonu okončali na sjajnom petom mjestu, Europa im je pobjegla za tri boda, ali su zato isprofilirali nekoliko igrača na kojima bi mogli ostvariti veliku zaradu (Majkić, Caseres, Petrusenko, Bakrar).

Livorno 1915 nije uspio izboriti povratak u Serie C. Zapeli su u polufinalu doigravanja, bolji je s 3-1 bio Pianese, a osim novog sportskog direktora u klubu se traga i za novim prvim trenerom. Vodeća dva kandidata su Marco Gaburro i Massimo Maccarone, a tek treba vidjeti za koga će se odlučiti Uprava.

Argurio bi mogao napustiti Pulu nakon samo godinu dana, ali njegov odlazak iz kluba nije 100 posto siguran. Zajedno sa Sašom Bjelanoviće u godinu je dana napravio puno dobrih stvari, a tek treba vidjeti hoće li sada to ostaviti kako bi kreirao sportsku politiku četvrtoligaša... (rv)



Tagovi

Istra 1961

Ostale Vijesti