REUTERS/Lisa Leutner
REUTERS/Lisa Leutner

Za razliku od Dalića, Deschampsa i Rangnicka, Hjulmand je najmanje rotirao (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 08.06.22. | 08:09

Danski izbornik bi protiv Hrvatske trebao izvesti najjači raspoloživi sastav.

U prve dvije utakmice trećeg izdanja Lige nacija izbornici u 'našoj' skupini dosta su rotirali početni sastav. Tako je Didier Deschamps na Poljudu istrčao s gotovo u potpunosti drukčijim sastavom nego nekoliko dana ranije na Saint Denisu. Jedini igrač koji je započeo obje utakmice bio je supertalent Aurelien Touchameni za kojeg se špekulira da bi ovog ljeta mogao prijeći iz Monaca u Real Madrid ili Liverpool.

Ralf Rangnick je također dosta rotirao. U Osijeku protiv Hrvatske i Beču protiv Austrije u prvih 11 pronašla su se tek dva austrijska igrača - Konrad Laimer i Xaver Schlager. Njemački stručnjak promijenio je vratara, cijelu obranu, cijeli napad i veliki dio veze.

Zlatko Dalić je od spomenute trojke najmanje rotirao. U odnosu na susret u Gradskom vrtu, za Poljud je promijenio šest igrača. Ivicu Ivušića zamijenio je Dominik Livaković. Stoperske pozicije su umjesto Duje Ćalete Cara i Marina Pongračića zauzeli debitant Martin Erlić i Domagoj Vida, a umjesto ozlijeđenog Borne Sose na lijevoj strani krenuo je Borna Barišić. Jedini 'osječki starosjedioc', u obrani bio je Josip Juranović na poziciji desnog beka. U vezi su u obje utakmice krenuli Marcelo Brzović i Mateo Kovačić, a Luka Modrić zauzeo je mjesto Marija Pašalića iz utakmice u Gradskom vrtu. Na krilima su u obje utakmice započeli Lovro Majer i Josip Brekalo, a mjesto Andreja Kramarića u vrhu napada zauzeo je Ante Budimir.

Prema tome, Dalić je u drugoj utakmici ubacio šest novih igrača u odnosu na otvaranje natjecanja na Gradskom vrtu, Rangnick ubacio čak devet novih igrača u odnosu na Osijek, a Deschamps je ostavio samo jednog igrača koji je započeo utakmicu protiv Danske u Parizu.

S druge strane, Danski izbornik napravio je samo četiri zamjene za dvoboj u Beču u odnosu na onaj u Parizu. U 4-2-3-1 formaciji vratar i obrana ostali su netaknuti (Schemichel - Andersen, Nelson, Vestergaard, Maehle). Nije mijenjao veznjake Hojbjerga i Eriksena, a promjene je napravio u sredini (Jensen umjesto Delaneyja), na poziciji krila (Kristensen umjesto Wassa na desnoj strani te Braithwaite umjesto Skov Olsena na lijevo), a promijenio je i napadača - u prvoj utakmici krenuo je Dolberg, a u dvoboju protiv Austrije Poulsen.

Danska ima idealnu priliku s dvije pobjede doći na korak do plasmana na završni turnir natjecanja, a ako još Francuska i Hrvatska remiziraju na Saint Denisu i do matematičkog plasmana na Final Four. Prema tome, Danski izbornik teško da će kalkulirati u susretu protiv Hrvatske na Parken stadionu, eventualno protiv Austrije u posljednjoj utakmici lipanjske turneje.

(2.15) Danska (3.10) Hrvatska (3.80)

U kakvoj će formaciji Danska istrčati na Parken stadionu u petak u ovom trenutku je prerano govoriti, no ako se po prve dvije utakmice formacija poznaje, ona bi trebala izgledati ovako:

Liga nacija, skupina A1

1. kolo, 3. lipnja 2022.

Hrvatska - Austrija 0:3

Francuska - Danska 1:2

2. kolo, 6. lipnja 2022.

Austrija - Danska 1:2

Hrvatska - Francuska 1:1

3. kolo, 10. lipnja 2022.

Austrija - Francuska, 20.45

Danska - Hrvatska, 20.45

4. kolo, 13. lipnja 2022.

Danska - Austrija, 20.45

Francuska - Hrvatska, 20.45

5. kolo, 22. rujna 2022.

Hrvatska - Danska, 20.45

Francuska - Austrija, 20.45

6. kolo, 25. rujna 2022.

Austrija - Hrvatska, 20.45

Danska - Francuska, 20.45

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

DanskaDanska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti