REUTERS/Lisa Leutner
REUTERS/Lisa Leutner

Loše vijesti za Hrvatsku: Danska slavila kasnim golom i odvojila se na vrhu ljestvice (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 07.06.22. | 07:17

Biježe Hrvatskoj pet bodova.

Nakon što je Danska s 2:1 svladala Francusku u prvom kolu naše grupe Lige nacija, u drugom je s istovjetnim rezultatom na bečkom Ernst Happelu svladala Austriju. Dva gostovanja, šest osvojenih bodova, rezime je danskog otvaranja trećeg izdanja natjecanja, čime su Skandinavci još jednom potvrdili da su trenutno jedna od najboljih reprezentacija Europe.

Početak utakmice je zbog nestanka struje na Ernst Happelu odgođen za sat vremena. Danska je vodeći pogodak postigla u 28. minuti, a strijelac je bio veznjak Tottenhama Pierre-Emile Hojbjerg. Tu su prednost gosti držali do 67. minute, kad je Xaver Schlager postigao izjednačujući pogodak na asistenciju Marka Arnautovića kojemu je to bila 100. utakmica u dresu austrijske reprezentacije.

Drugu gostujuću pobjedu na startu ovogodišnjeg izdanja UEFA Lige nacije Danskoj je donio Jens Stryger Larsen u 84. minuti, a asistenciju je upisao Cristian Eriksen.

Pred Danskom su sada dvije domaće utakmice u kojima pobjedama može doći na korak do plasmana na završni turnir tekućeg izdanja natjecanja. Već u petak, 10. lipnja, na Parken stadion u Kopenhagenu stiže Hrvatska, a u ponedjeljak, 13. lipnja Austrija. Hrvatska je trenutno posljednja momčad Lige nacija.

Grupa 1, Dvizija 1

Hrvatska - Francuska 1:1

Austrija - Danska 1:2



Tagovi

Danska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti