Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Walid Regragui: "Hrvati su izazov, želim završiti SP kao pobjednik"

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 16.12.22. | 10:37

Izbornik Maroka s velikim poštovanjem je pričao o Hrvatskoj, ali i jasno dao do znanja da nema kalkulacija i da ide na trijumf

Maroko je spreman za borbu koja im može donijeti najveći uspjeh u povijesti reprezentacije ali i afričkog nogometa.

“Ovo je važna utakmica koju ćemo morati igrati unatoč razočaranju. Umorni smo i iscrpljeni. Psihički i fizički. Igrali smo u grupnoj fazi, razmišljamo o sastavu o početnoj postavi, kako sastaviti momčad”, jadao se medijima njihov izbornik Walid Regragui. Dodao je da u utakmicu moraju ući čvrstog srca i čiste glave. Da žele pobijediti, ali i da je svjestan tko je s druge strane.

“Nije isto biti treći i četvrti, želimo završiti kako treba”.

Bilo je spomena na prvu utakmicu i sudar istih reprezentacija koje se sada bore za broncu.

“Znali smo da ćemo biti jedna od najboljih momčadi na ovom prvenstvu. Od prve utakmice nam je to bilo sasvim jasno. Puno je ljudi vjerovalo da će i Hrvatska biti ovdje gdje je sada. Imaju snagu, htjeli su nas pobijediti i u prvoj utakmici, oni su bili favoriti. Ali mi smo zavrijedili poštovanje nakon prve utakmice i turnira. Luka Modrić je jedan od najboljih na svijetu i htjet će završiti turni kao pobjednik”, sipao je komplimente Regragui koji nema problem s motivacijom svojih igrača.

“Ne moram ih motivirati, cilj je jasan, osvojiti broncu i želimo ići do kraja. Nadam se da će to biti jedna svjetlija budućnost za naš nogomet”.

Naravno da je bilo riječi i o Francuskoj.

“Ako je sudac napravio pogrešku, pustimo to. Gotova je utakmica... Sve je dozvoljeno u ratu i u ljubavi, svi se imamo pravo nadati se boljem. Svatko tko igra za treće mjesto igra za svoj renking. Ne znam što budućnost nosi. Imamo četiri godine do sljedećeg prvenstva. Naši navijači su zadovoljni igrama, došli smo otići do kraja”

Izbornik Maroka ima problema oko sastavljanja momčadi u utakmici za 3. mjesto.

“Saissa smo izgubili tijekom utakmice, mi smo zapravo uzeli rizik da on nastupi. Imamo nekoliko ozlijeđenih, Mazraoui, iscrpili smo naše igrače do kraja mogućnosti, ali svi žele igrati u početnoj postavi. Nećemo riskirati s ozlijeđenima”

Walid Regragui smatra da je ovo rezultat koji su u Maroku mogli samo sanjati. Da su u mjesec dana igrali šest utakmica prije početka SP-a i da je to bilo dragocjeno iskustvo.

“Kao da smo igrali dva, a ne jedno SP, svi smo išli do kraja naših mogućnosti i ja i igrači. Lekcije smo naučili, iako smo kao nacija razočarani”.

Na koncu je pričao i o Hrvatskoj.

“Za Hrvatsku imamo toliko poštovanja, imaju 4 milijuna stanovnika i velik talent, duh zajedništva. Mi se trudimo tako. Mi imamo puno više stanovnika, ali oni imaju odličan klupski nogomet, odličan mentalitet, njihovi igrači igraju u top klubovima. Nismo izgubili od Hrvata ali smo evoluirali kroz prvenstvo. U prvoj utakmici je Modrić bio nevjerojatan, njegova izvedba je bila senzacionalna. On je pobjednik, ima Zlatnu loptu. Osveta nije moja riječ, nego izazov. Ne želim se nikome osvetiti, želim ga pobijediti”.



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijamarokanska nogometna reprezentacijaKatarKatar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.VatreniWalid Regragui

Ostale Vijesti