REUTERS/Hannah Mckay
REUTERS/Hannah Mckay

Marokanci se uoči sraza s Hrvatima žalili Fifi: “Pozivamo na pravednost u poduzimanju mjera sa suđenjem”

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 16.12.22. | 09:44

Utakmicu Hrvatska – Maroko u subotu u 16 sati sudi Kataranin

Maroko u subotu igra protiv Hrvatske za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kataru nakon što je izgubio 0:2 od Francuske u polufinalu. Marokanci su se nakon poraza žalili FIFA-i na meksičkog suca Cesara Ramosa.

Istaknuli su spornu situaciju iz 27. minute pri rezultatu 1:0 za Francusku, kada je Theo Hernandez u kaznenom prostoru srušio Sofiana Boufala. Marokanci su tražili kazneni udarac, a Ramos je dao žuti karton njihovu igraču zbog prekršaja u napadu.

“Kraljevski nogometni savez Maroka strogo prosvjeduje protiv suđenja Cesara Artura Ramosa Palazuelosa na utakmici marokanske reprezentacije protiv Francuske. Mi nećemo oklijevati braniti prava naše momčadi i pozivati na pravednost u poduzimanju potrebnih mjera u vezi s nepravednim suđenjem nad marokanskom reprezentacijom”, stoji u priopćenju.

FIFA je izabrala suca utakmice za treće mjesto, a riječ je o Abdulrahmanu Al Jassimu iz Katara koji je posljednju utakmicu sudio u prvom kolu. Dijelio je pravdu na utakmici između SAD-a i Walesa koja je završila 1:1. Bio je i u ulozi četvrtog suca u dvoboju Portugala i Urugvaja. (rv)



Tagovi

marokanska nogometna reprezentacijaKatarKatar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.Sofian BoufalTheo Hernandez

Ostale Vijesti