Photo: Juergen Engler/NORDPHOTO
Photo: Juergen Engler/NORDPHOTO

Vukovi između punog gasa i kočnica, a Kovač upozorava: “Izričito smo rekli što želimo, nećemo letjeti”

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 25.01.23. | 08:30

VfL Wolfsburg postigao je jedanaest golova u dvije utakmice proljetnog nastavka Bundeslige. Trener Niko Kovač je sretan zbog toga i želi biti oprezan. Cilj je Europa

Usporedbe s grandioznom šampionskom sezonom 2009. Marcel Schäfer doživio je pomalo odvažno. Naravno, sportski direktor Wolfsburga bio je sretan zbog pobjede u Berlinu 5:0 kod Herthe. Ali ni druga visoka pobjeda unutar tri dana u Bundesligi nije mogla poremetiti bivšeg prvaka.

"Kao prvo, završili smo polusezonu, 17 od 34 kola. Uvijek morate biti iskreni, znamo odakle dolazimo", upozorio je Schäfer na preveliku euforiju još u utrobi Olimpijskog stadiona, prenosi Berliner Zeitung.

Šest pobjeda u nizu, deset utakmica bez poraza, plus jedanaest golova u dvije utakmice ove godine, trener Niko Kovač imao bi argumenata da preokrene svoj izraz lica u trajni osmijeh. No on je sasvim prisebno spustio pogled s novinarske govornice na konferenciji nakon utakmice.

“Uživamo u trenutku i situaciji. To se brzo opet može okrenuti. Nećemo letjeti uokolo”, uvjeravao je trener Vukova.

Nakon što je u subotu svladao Freiburg sa 6-0, Wolfsburg je jadnim Berlinčanima održao lekciju nogometa u prvih pola sata. Ali Schäfer je također vidio manje dobrih 25 minuta u drugom poluvremenu.

"Dobre momčadi su sretne večeras, sretne su i sutra, a najkasnije u četvrtak i petak moramo se usredotočiti na sljedeći zadatak", pozvao je bivši nogometaš na koncentraciju za gostujuću utakmicu kod Werdera u Bremenu u subotu.

Cilj za sezonu postaje sve realniji. Sedmo mjesto je za sada dobro osigurano. Za Schäfera je trenutna forma više od puke ‘slike’. Za Kovača je to, pak, jasno:

"Izričito smo rekli da želimo igrati na međunarodnoj razini. Imamo još 17 kola da taj cilj ispunimo”, poručio je Niko Kovač.

Wolfsburg nakon Bremena čeka gostovanje u Kupu u utorak 31. siječnja ponovno u Berlinu, ali kod Uniona, a onda, u nedjelju 5. veljače, u Vučji brlog stiže Bayern! (nl)



Tagovi

Niko KovačWolfsburgHerthaBundesliga

Ostale Vijesti