Sportphoto/Marcel Engelbrecht/DPA
Sportphoto/Marcel Engelbrecht/DPA

Hrvatski trener dobio otkaz u Bayernu zbog 'dugog jezika', Neuer ga je cijenio, ali ne i Nagelsmann

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 24.01.23. | 08:31

Otkaz mu je uručen - on će reći iznenenada - nakon 11 i pol godina.

Nakon nešto manje od 12 godina provedenih u klubu, Toni Tapalović dobio je otkaz na mjestu trenera vratara u minhenskom Bayernu. Odluka je donesena jednostrano, hrvatski trener je otpušten, a na temu njegovog odlaska se kratko referirao i Hasan Salihamidžić, sportski direktor bavarskog giganta.

„Kao trener golmana Toni je bio uključen u uspjehe naše momčad posljednjih godina. Zahvaljujemo mu na tome. Razlike u načinu rada dovele su do toga da sad svatko ide svojim putem. Želimo Toniju Tapaloviću sve najbolje u budućnosti“, rekao je popularni Braco.

No, što je glavni uzrok ove oduke? Tapalović je dugi niz godina bio pouzdan trener vratara, o njemu su brojni igrači pričali u superlativima, ali izgleda kako je njegov najveći problem – jezičina. Naime, Nagelsmann je probleme s Tapalovićem počeo imati još prošle sezone te su još tada krenule njihove svađe. Mladi trener bi navodno u povjerenju nešto govorio svojim pomoćnicima među kojima je bio i Tapalović, ali bi te njegove riječi na kraju saznala cijela svlačionica. Kako? Tapalović bi ih prvo prenio Neueru, a zatim bi on glas proširio dalje. Nagelsmann je to saznao i odlučio reagirati.

„Nakon što sam proveo u klubu više od desetljeća, moj boravak u Bayernu danas je iznenađujuće došao do svojeg kraja. Želim se zahvaliti svima onima koje sam upoznao u ovom klubu i s kojima sam radio imajući u njih veliko povjerenje, bili oni treneri ili igrači. Zauvijek ću pamtiti vrijeme provedeno u klubu i zahvalan sam na svemu. Za kraj želim poželjeti puno uspjeha Bayernu u budućnosti“, kratko je napisao Toni Tapalović na svojem Instagram profilu, pritom podijelivši slike s igračima, trenerima, ali ne i trenerom Nagelsamnnom.

Iako je Manuel Neuer, jedan od najboljih vratara svijeta, s Tapalovićem sjajno surađivao, izgleda kako 'dugačak jezik' nije jedina stvar koja je koštala Tapalovića posla. Naime, Alex Nübel je kritizirao hrvatskog trenera vratara kako je samo posvećen Neueru i Ulreichu te da na druge vratare u klubu uopće ne obraća pažnju, od onih najmlađih pa sve do onih koji su dio prve momčadi.

U svakom slučaju, Tapalović je postao bivši, ali nakon portfelja kakvog je poprilično popunio radeći u Bayernu, sigurno mu neće biti problem pronaći drugi posao. Inače, njegov stariji brat Filip, koji je igračku karijeru zaključio u dresu Rijeke 2008. godine, je posljednjih godinu i pol dana pomoćni trener HSV-a, a iako zasad nema nikakvih informacija po tom pitanju, nije nemoguće da se u klubu uskoro nađe mjesta i za Tonija… (I.A.S.)




Tagovi

Filip TapalovićToni TapalovićBayernBundesliga

Ostale Vijesti