REUTERS/Marko Djurica
REUTERS/Marko Djurica

Vlašić za La Gazzettu: "Brazil ima fantastičnu momčad, ali možemo igrati ravnopravno s bilo kim"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 07.12.22. | 17:03

Otkrio je Talijanima i kome posvećuje zgoditak iz jedanaesterca

Hrvatska čeka četvrtfinale s Brazilom, a još se slažu dojmovi nakon uzbudljive utakmice osmine finala protiv Japana. Sjajan dan imao je Dominik Livaković s tri obrane kojima je Hrvatska osigurala plasman dalje, a među onima koji su pogađali jedanaesterce bio je Nikola Vlašić. Nogometaš Torina u razgovoru za uglednu La Gazzettu dello Sport govorio je o utakmici s Japanom, što čeka još Vatrene na Svjetskom prvenstvu i otkrio kome posvećuje pogodak iz jedanaesterca.

Otkrio je da se sam ponudio prvi izvoditi jedanaesterac.

„Ja sam to izabrao. Htio sam pucati prvi, imao sam samopouzdanja. Puno sam vježbao penale dva dana prije utakmice i sve je dobro prošlo. Nikad nisam pomislio da bih mogao promašiti, nisam se bojao“, rekao je Vlašić za La Gazzettu dello Sport i dodao da ga posvećuje navijačima Torina gdje se osjeća kao kod kuće.

Talijane je zanimalo u čemu je tajna Hrvatske u produžecima i jedanaestercima. Prisjetili su se Rusije i povukli paralelu s ovim Svjetskim prvenstvom te konstatirali da to ne može biti slučajnost.

„I ne mislim da je to slučajnost. I u Rusiji i ovdje našu reprezentaciju čine vrlo iskusni igrači koji se znaju nositi u odlučujućim trenucima. Uz njih su i mlađi gladni uspjeha i to je prava kombinacija. Kada to učinite dobit ćete momčad sa sjajnim načinom razmišljanja. Mislim da se to vidi i izvana, čak i kad smo u padu, kao što se dogodilo s Japanom, ne gubimo samopouzdanje. Uvijek mislimo da se možemo vratiti i preokrenuti rezultat. Stav je uvijek pozitivan, a to u grupi pomaže pojedincu da bude protagonist“, kaže Vlašić, a za primjer su uzeli Livakovića.

„Dominik je bio nevjerojatan. Tri penala na Svjetskom prvenstvu, što reći. On je odlučio našu sudbinu.“

Na kraju su se dotaknuli i četvrtfinala.

„Želimo dogurati što dalje, Brazil ima fantastičnu momčad, imaju dvije momčadi, ali možemo igrati ravnopravno s bilo kim“, zaključio je Vlašić.



Tagovi

Nikola VlašićVatreniHrvatskaSvjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.

Ostale Vijesti