Alen Lesički /Germanijak
Alen Lesički /Germanijak

Lovren: "Sebi sam najveći kritičar", Kovačić: "Recept? Treba ponoviti Francusku u Parizu"

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 07.12.22. | 16:55

Dva dana uoči četvrtfinalnog sraza s Brazilo, a uoči večernjeg treninga pred medije su izašli Dejan Lovren i Mateo Kovačić.

Nakon što je dan poslije Japana slijedio odmor, reprezentativci Hrvatske ponovno su u punom pogonu. Trening je u 16 sati po hrvatskom vremenu a pred novinare su prije toga izašli Dejan Lovren i Mateo Kovačić.

Prvo je pitanje bilo o Luki Modriću a odgovorio je Mateo Kovačić.

"Naš kapetan je jedan od najbolji igrača reprezentacije i čast je igrati s njime".

"Brazil je sigurno favorit. Ima puno favorita, ali mi smo koncentrirani na našu igru. Da damo sve od sebe", rekao je Kovačić.


Bilo je sumnji u Dejana Lovrena prije početka turnira. Što može reći nakon četiri odlične utakmice.

"Nisam se naljutio. Prihvatio sam to pitanje krivo, odgovorio sam neprimjereno. Nadam se da ćemo se još družiti. Zadovoljan sam ekipom. Sam sebi sam najveći kritičar, ne treba mi netko drugi to objašnjavati. Bitno da je ekipa zdrava, vesela i da idemo dalje".

"Trkački smo dosta spremni. Dosta trčimo, a imamo Brozovića kao bonus. Što se moje igre tiče, nije to baš tako jednostavno. Najlakše bi bilo da uzmem loptu od Livakovića. Nije to tako. Pokazali smo karakter i moć, krasi nas trka. Zadovoljni smo izvedbama a možemo još puno bolje i to ćemo pokazati u petak", smatra Kovačić.

Da je Brazil favorit složio se i Dejan Lovren.

"Pogledajte igrače koje imaju. To su dvije ekipe. Definitivno su favoriti, ali mi nemamo problem s time".

Kada je Lovren ulazio u prvu momčad, stoperi su ispred njega bili Križanac-Kovač-Šimunić. Kako Lovren gleda kako igra Gvardiol, što mu on može dati kao savjet odnosno što su oni njemu davali?

"Sada sam u toj ulozi. Kada sam bio klinac i pratio korake njih troje i još nekih stopera, gledao sam svaki korak, pratio što rade i upijao sve što mi govore. Možda su oni bili žustriji prema meni. Pokušavam pričati s Jokom koliko god je moguće, davati mu savjete. Sluša, upija i mislim da je daleko ispred mene nego što sam ja bio s 20 godina. Ime veliku kvalitetu koju je pokazao na SP-u i nije niti čudo što se svi zanimaju za njega. Nadam se da će i on pričati za 15-ak godina da sam mu davao savjete".

Posljednji rezultati guraju Hrvatsku kao najjaču momčad istočne Europe. Kako igrači gledaju na to, bilo je pitanje za reprezentativce od strane kolege iz Brazila.

"Pogledajte malo kartu pa ćete vidjeti da mi nismo na istoku Europe", odgovorio je Tomislav Pacak prije nego je prepustio odgovor Kovačiću.

"Rezultati pokazuju da smo kvalitetni. Uvijek smo imali talent, ali zadnjih godina smo pokazali snagu, ponos, moć. Uvijek je ponos igrati za Hrvatsku. Naši dobri rezultati su u kontinuitetu".

Kovačić je navikao na fizičke napore u Engleskoj. Kako gleda na ovaj turnir.


"Slično moramo pokazati protiv Brazila, dakako uz tehniku".

U Parizu je Hrvatska dobila Francusku. Može li to biti ogledni primjer kako dobiti Brazil.

"Da. Ta je utakmica u Ligi nacija bila dosta dobra s naše strane. Bili smo dobri u posjedu, agresivni i pokazali samopouzdanje s loptom. To treba ponoviti u petak. Rani gol uvijek pomaže, idemo ga pokušati postići jer smo tada opasni. Brazil je vrhunska ekipa i neće to biti lako".

Lovren je igrao jako malo od Rusije do dolaska na pripreme za SP.

"Ima i težih perioda. Realno, bio sam frustrian. Ne mogu pomoći. Volim biti tu, biti s dečkima. Dati sve od sebe. Dosta dug period ne igranja, ali savladao sam to. Borio se sam sa sobom. Bilo je teško fizički, ali vjerovao sam u sebe da ću se vratiti. Tko zna zašto je bilo to tako. Postoje razlozi, saznat ćemo ih. Takve stvari me ojačavaju".


Kako zaustaviti Brazil, bilo je pitanje za Lovrena.

"Trebamo zaustaviti svih 11. Tko god bude igrao. Imaju opasnu ekipu, jaki individualci iz najboljih klubova na svijetu. Ne treba trošiti riječi na njih, spremni smo na tu borbu".

Lovren je igrao s Minaminom u Liverpoolu.

"Fantastičan igrač i dečko. Već sam rekao da se nismo uspjeli vidjeti. Poslao mi je poruku, poželio sreću da ovo osvojimo. To dovoljno govori o njemu. I najveći su promašivali".

Lovren ima puno veza s Brazilcima.

"Čuo sam se sa svim Brazilcima, osim s ovima s kojima igram za dva dana. Svi su mi poželjeli sreću. Dragi ljudi i moji dobri prijatelji. Nadam se da ćemo takvi biti i nakon ove utakmice".

Što se tiče njihovih proslava gola s plesom, Lovren ne vidi u tome nikakav problem.

"Mogu raditi što žele. Nemam problem s time, ne smatram da je to disrespekt. Rodili su se s plesom, normalno je da tako slave".



Tagovi

Dejan LovrenMateo KovačićHrvatska nogometna reprezentacijaBrazilska nogometna reprezentacijaKatar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.Vatreni

Ostale Vijesti