REUTERS/Phil Noble
REUTERS/Phil Noble

“Virgil van Dijk je puno bolji igrač od Nemanje Vidića”

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 10.04.23. | 11:12

Zanimljiv osvrt legend Liverpoola.

Liverpool i Arsenal su u najzanimljivijoj nogometnoj utakmici ovog Uskrsa odigrali 2:2 te su na iznimno efektan način zaključili 30. kolo Premier lige. Iako su Topnici vodili 2:0, domaćin se uspio vratiti, s tim da je strijelac prvog pogotka, Mohamed Salah, u 54.minuti čak promašio i kazneni udarac. No, u 87.minuti se pojavio ‘Najbolji na svijetu’, zabio je za 2:2, a iako Anfield neće još dugo uživati u njegovim izvedbama (Firmino na kraju sezone napušta klub kao slobodan igrač), baš je on ove sezone u nekoliko navrata spašavao Redse te je pokazao kako će njegova nova momčad, kojagod ona bila, dobiti veliko pojačanje.

Ako je Firmino ove sezone odigrao zadovoljavajuće, što je prilično teško kad pogledamo rezultate Liverpoola, jedan od brojnih igrača koji je prilično razočarao je Virgil van Dijk. Prije samo godinu dana se za Nizozemca govorilo da je najbolji branič na svijetu, ali ove sezone je njegova forma u drastičnom padu. Mnogi navijači po društvenim mrežama pišu da on na ljeto mora pod hitno napustiti klub dok još Liverpool na njemu može nešto zaraditi, a istog su mišljenja i neki stručni analitičari koji na dnevnoj bazi analiziraju događaje i utakmice iz Premier lige.

Jedan od onih koji je na strani Nizozemca je bivši nogometaš i prava legenda Liverpoola, Jamie Carragher. Popularni Carra danas radi kao TV analitičar i stručni sukomentator (Englezi to nazivaju pundit), a svoje viđenje o Van Dijku podijelio je na društvenim mrežama.

“Virgil van Dijk je puno bolji igrač od Nemanje Vidića. On je bio sjajan stoper, ali jeste li zaboravili njegove izvedbe protiv Torresa? Rio Ferdinand i John Terry su također imali slabije sezone u karijerama, svim igračima se to može dogoditi, a Van Dijk sada ima jednu takvu. Nema tog stopera koji je imao utjecaja na momčad u Premier ligi kao što je Virgil Van Dijk imao utjecaja na Liverpool”, napisao je Carra, da bi onda kratko dodao:

“Ne samo da je najbolji stoper u ligi, već je zadnje četiri godine, uz Kevina De Bruynea, najbolji igrač u ligi. Nikad ranije nismo pričali o nekom stoperu kao najboljem igraču lige i to dovoljno sve govori”, zaključio je.



Tagovi

Virgil van DijkNemanja VidićJamie CarragherPremier ligaLiverpoolManchester United

Ostale Vijesti