REUTERS/Phil Noble
REUTERS/Phil Noble

VIDEO Redsi se vratili nakon 0:2 protiv Topnika i pomogli Cityju u borbi za premierligašku titulu

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 09.04.23. | 19:38

Salah je promašio i jedanaestearc u 54. minuti

Kako je samo proletjelo 90 i kusur minuta odigranih na Anfieldu... Liverpool i Arsenal su nas počastili uskršnjom poslasticom u kojoj na koncu ipak nije bilo pobjednika. Topnici su imali 2:0 i činilo se da će opet dokazati kako imaju sve potrebne šampionske sastojke, no Redsi su se vratili i na koncu je sjajna utakmica okončana rezultatom 2:2.

Početak utakmice je, doduše, pripao Topnicima koji su već u osmoj minuti stigli do vodstva. Sijevnula je brza kontra koju je na koncu pogotkom okončao Gabriel Martinelli koji se našao na pravom mjestu, pokupio odbijanac i pospremio ga nisko uz lijevu stativu za 1:0.

Uzvratio je Liverpool prvom konkretnijom prilikom u 20. minuti - Andrew Robertson je dočekao centaršut u šesnaestercu pa snažno pucao pored desne stative.

Osam minuta kasnije Arsenal je već imao dva pogotka viška. Xhaka je proigrao Martinellija na lijevom krilu koji je sasvim neometan centrirao i pogodio usamljenog Gabriela Jesusa koji je glavom pogodio između Van Dijka i Robertsona. Taj pogodak je jasno ocrtao sve probleme s kojima se susreću Redsi ove sezone u obrambenom dijelu...


Nakon toga se domaći sastav ipak trgnuo. U 34. minuti Salah je izašao u situaciju jedan na jedan s Ramsdaleom, ali krivo je udario loptu i umjesto loba, lopta je završila u gol-autu.

Uslijed pritiska, a taman prije konca poluvremena Liverpool se vratio u utakmicu. Fina akcija, u kojoj je Robertson u kaznenom prostoru pronašao Hendersona, a ovaj, pak, Salaha na drugoj stativi, okončana je pogotkom koji je napucao samopouzdanjem igrače Jürgena Kloppa.

Prije poluvremena je još Jota imao zicer. Pucao je iz voleja u desnu stranu gola, ali je Aaron Ramsdale bio spreman i sjajno mu obranio šut.

A onda je u nastavku Liverpool dobio idealnu priliku za izjednačenje. Rob Holding je napravio nespretan faul na Joti, a Paul Tierney pokazao na bijeli kreč. Odgovornost je preuzeo Mohamed Salah čiji je udarac otišao pored lijeve stative, a Holding je mogao odahnuti...

Već tri minute kasnije Salah je imao priliku iskupiti se za promašaj. Obrana Arsenala je odbila Robertsonov centaršut točno na nogu čupavog Egipćanina koji je pokupio odbijanac i gađao suprotni kut gdje ga je dočekao Ramsdale.

Do kraja ogleda Liverpool je bio taj koji je više-manje držao konce igre u svojim rukama. Prvo je u 81. minuti Ramsdale sjajno obranio priliku i udarac Darwina Nuneza, da bi šest minuta kasnije Topnici ipak kapitulirali. Ove sezone osporavani Alexander-Arnold je prodao tunel Zinčenku i majstorski, mekano nabacio na drugu stativu gdje je loptu dočekao Firmino i glavom pogodio za 2:2 i ludnicu na Anfieldu.

A onda se do kraja utakmice tragičar Mohamed Salah propisno napromašivao. U 94. minuti je iz izgledne situacije pucao preko gola, da bi već minutu kasnije ipak reagirao značajno bolje, naciljavši lijeve rašlje odakle je loptu iščupao Ramsdale spektakularnom paradom.

Arsenal se do kraja, dakle, uspio obraniti, ali je ovim remijem ipak vratio Manchester City u borbu za titulu. Liverpool je, pak, pokazao da vrijedi puno više od ovoga što je pokazivao u tekućoj sezoni.

Golove pogledajte OVDJE



Tagovi

Premier ligaLiverpoolArsenal

Ostale Vijesti