REUTERS/Benoit Tessier
REUTERS/Benoit Tessier

VIDEO Veliko slavlje Ukrajinaca u Bretanji, Igor Jovićević i Neven Đurasek u 1/8 finala Europske lige!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 23.02.23. | 23:45

Rennes je vodio 2:0 do 119. minute, a potom zabio autogol i išlo se u raspucavanje s bijele točke

Igor Jovićević i Neven Đurasek slave, Lovro Majer tuguje nakon uzvrata playoffa Europske lige u kojem je Šahtar nakon raspucavanja s bijele točke izbacio Rennes. Nakon 90 minuta uzvrata u Bretanji bilo je 1:0, nakon produžetaka 2:1, gosti su se spasili autogolom u 119. minuti, a u raspucavanju jedanaesteraca iskoristili su drugu meč loptu.

Momčad Igora Jovićevića dobro je počela, nije se samo branila, naprotiv. U 22. minuti Lassina Traore iskoristio je pogrešku domaćih kod kornera i iz blizine ugurao loptu u mrežu, no VAR je pozvao glavnog suca da pogleda igranje rukom dodavača, nenamjerno, zatvorenih očiju u skoku, ali ruka je ruka i ništa od gola.

Na poluvrijeme se otišlo bez pogodaka, ali potom su iz svlačionice izašli agresivniji domaćini i već u 51. minuti poveli, strijelac je bio Karl Toko Ekambi, asistent Amine Gouiri, ali velik je posao, ‘doasistenciju’ napravio Lovro Majer propustivši loptu do natrčavajućeg strijelca. Pogodak pogledajte OVDJE.

U 68. minuti Traore je zaradio javnu opomenu jer je pokušao iznuditi kazneni udarac. Lovro Majer igrao je do 71. minute za Rennes priotiv Šahtara, izašao je uz pljesak publike, Sofascore ga je vrednovao sa 7,4. Još jedan ex-dinamovac, Neven Đurasek, ušao je u 79. minuti za goste, tada je Jovićević napravio dvostruku zamjenu jer ušao je i Sikan umjesto nes(p)retnog Traorea. U 87. minuti baš je Sikan propustio veliku priliku za izjednačenje i prolaz Šahtara, pa se moralo u produžetke…

U 106. minuti Ibrahim Salah je zabio za 2:0, prolaz kluba uz Bretanje, no Ukeajinci se nisu predavali, u 119. minuti Jeanuel Belocian je bezopasan centaršut skrenuo u svoju mrežu, lobao vlastitog golmana, čime su gosti izborili jedanaesterce.

U raspucavanju su promašili domaći igrači Doku i Meling, točnije, obranio je Anatolij Trubin, prva trojica gostiju pogodili, no onda je Bondaru obranio Mandanda, a već spominjani Sikan u meč-udarcu pogodio vratnicu!

Išlo se u raspucavanje ‘jedan za jedan’, u sedmoj seriji Trubin je obranio Ugochukwuu, a debitant, 18-godišnji Kevin Kelsy, pogodio silovito ljevicom za prolaz Šahtara, veliko slavlje momčadi Igora Jovićevića i svih Ukrajinaca, ma gdje bili…

Video raspucavanja pogledajte OVDJE.

Ždrijeb osmine finala je u petak u 13 sati.

*prava prijenosa za Europsku ligu ima Arenasport


Tagovi

Europska ligaRennesŠahtarLovro MajerIgor JovićevićNeven Đurasek

Ostale Vijesti