Screenshot
Screenshot

VIDEO Tamna strana 6-0 pobjede: Suigrači su pokušali spriječiti Palmera da zabije poker golova

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 16.04.24. | 08:07

Iako je mladi Englez odigrao 'povijesnu' utakmicu, njegova četiri gola zasjenio je sukob sa suigračima u drugom poluvremenu.

Sjajni engleski ofenzivac Cole Palmer odigrao je utakmicu za pamćenje. Zabio je četiri pogotka u 6-0 pobjedi Chelseaja nad Evertonom. S tim pokerom golova Palmer je izbio na čelo ljestvice strijelaca u Premier ligi. Trenutno je istom broju pogodaka kao i Erling Haaland (20), s time da je Palmer zabilježio devet asistencija, četiri više od Norvežanima, i samo ga asist dijeli od double-double učinka.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Palmer je već do 29. minute ostvario hattrick što je najbrži hattrick u povijesti Chelseaja u Premier ligi. Uz to, zabio je 'savršeni' hattrick, lijevom, glavom, pa desnom nogom. Prvi je zabio nakon fantastične akcije udarcem s ruba kaznenog prostora, kod drugog fenomenalno je ispratio akciju i zabio glaviom, a treći je zabio lobom nakon velike pogreške Jordana Pickforda. Golove s utakmice možete pogledati OVDJE (ArenaSport).


Koliko su njegove brojke impresivne pokazuju sljedeći podaci. Palmer je postao prvi igrač Chelseaja koji je u sedam uzastopnih utakmica Premier lige zabio pogotke, točnije njih 15. recimo. Postao je prvi igrač Chelseaja nakon Francka Lamparda 2010. koji je zabio četiri pogotka u jednoj utakmici. Postao je prvi igrač Chelseaja nakon Diega Coste iz sezone 2016/17. koji je zabio 20 pogodaka u jednoj sezoni. Zanimljivo, u nepotpunoj sezoni 2023./24. zabio više premierligaških golova (20) nego Kai Havertz u tri sezone provedene u Chelseaju (19).

Palmer je protiv Evertona odigrao savršenu utakmicu. Svih pet udaraca završila su u okviru Pickfordovog gola, od čega četiri u mreži.

Međutim, povijesna večer 22-godišnjeg Engleza ostala je u svojevrsnoj sjeni skandala koji se dogodio prije njegovog četvrtog pogotka, postignutog u 63. minuti iz jedanaesterca pri rezultatu 4-0 za Chelsea. Naime, iako je Palmer prvi izvođač kaznenih udaraca u redovima Bluesa, iako je do te utakmice imao učinak 8/8 iz jedanaesterca u Premier ligi (sada je na 9 od 9), jednadaesterac su poželjeli izvesti Nicolas Jackson i Noni Madueke. Potonji je prvo uzeo loptu Palmeru, no Conor Gallagher je uzima Maduekeu i vraća je Palmeru. Potom u gužvu utrčava Jackson, želi uzeti Englezu loptu, no Palmer ga odguruje, stavlja loptu na kreč i pogađa za svoj četvrti pogodak na utakmici.

Scene koje su bacile mrlju na uvjerljivu pobjedu Chelseaja možete pogledati OVDJE (ArenaSport).

"Palmer puca jedanaesterce. Ovo se više neće ponavljati. Ne smiju se ponašati kao djeca. Ovo je sramota. Više nikada neću prihvatiti ovakvo ponašanje. Ovo nije zezancija. Ponavljam još jednom, Palmer je naš izvođač jedanaesteraca", rekao je nakon utakmice, unatoč 6-0 pobjedi, ljutiti Mauricio Pochettino.

Cijelu situaciju pokušao je smiriti sam Palmer.

"Ja inače pucam jedanaesterce, htio sam izvesti i ovaj. Svi žele preuzeti odgovornost. Na kraju smo se smijali cijeloj situaciji, no menadžer nije bio nimalo zadovoljan".

Sve u svemu, rijetko kada se dogodi da jedan igrač zabije četiri gola, a cijeli 'internet' bruji i svađi između suigrača. Taština zna biti zeznuta stvar... (N.R.)



Tagovi

Cole PalmerChelseaEverton

Ostale Vijesti