REUTERS/Jason Cairnduff
REUTERS/Jason Cairnduff

VIDEO Rodri kao na Playstationu, Upamecano u zemlji čudesa, Pep u ekstazi! City razmontirao Bavarce i stigao nadomak polufinala!

Vrijeme Čitanja: 5min | uto. 11.04.23. | 22:52

Fenomenalnu utakmicu odigrali su izabranici Pepa Guardiole, s uvjerljivih 3:0 svladali su Bayern te su stigli na koračić do polufinala Lige prvaka.

Očekivali smo spektakl, dobili smo spektakl. S tim da su i naslovnu i sporednu ulogu u istom imali nogometaši Cityja. Pepova momčad nije bila dobra, već izvrsna te su s uvjerljivih 3:0 razbili Bayern u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka. Strijelci su bili Rodri (27.), Bernardo Silva (70.) te Haaland (76.), a Tuchel može biti zadovoljan da lista strijelaca nije još veća. Od prve do posljednje minute je domaći sastav bio bolji. Bayern je, odnosno raspoloženi Sane, povremeno zaprijetio, ali on sam protiv svoje bivše momčadi nije mogao puno toga napraviti. Građani su odigrali izvrsnu utakmicu te će večeras sigurno proslaviti ovu pobjedu. I neka proslave, zaslužili su…

Utakmica je bila puna ritma od samog starta te je i oko laika moglo vidjeti kako jedni i drugi imaju izraženu želju za pobjedom te plan kako do iste doći, a prvih 45 minuta najbolje mogu opisati dva sjajna udaraca. Po svaki na jednoj strani, s tim da je samo onaj domaćeg veznjaka Rodrija završio u mreži gostiju, a onaj Sanea ne.

Igrač od velikog povjerenja Pepa Guardiole, koji možda nije prilagodljiv svakoj momčadi i svakom sustavu na svijetu, ali zato u momčadi Cityja izgleda fenomenalno je u 27. minuti pokazao kako osim nogometa ponekad s prijateljima odigra i pariju Fife na Playstationu. Zašto to mislimo? Zato jer je Rodrijev pogodak identičan onima koje vidimo na najpopularnijoj nogometnoj videoigri na svijetu.

Stisnuo je na svojem joysticku Španjolac kvadratić i R2, udarac je išao oko Kimmicha koji je kasnio u blok, a maksimalno rastegnuti Sommer isti nije mogao dohvatiti. S oko 25 metara, malo iskosa… Ponavljamo, baš kao na Playstationu!

Sjajan pogodak Španjolca za 1:0 pogledajte OVDJE (Arenasport)

Valja naglasiti kako je Rodriju ovo bio prvi pogodak u karijeri u Ligi prvaka, a nakon što je Španjolac bacio svoje navijače u trans, uslijedilo je nešto što na engleskim travnjacima ne viđamo često – dimna bomba svjetlo plave boje završila je na terenu. Sommer nije gubio vrijeme, istu je uzeo i bez pretjerane drame izbacio s terena kako bi se što je prije moguće nastavilo s igrom.

Iako je do kraja prvog poluvremena jednom sjajno tukao Gündoğan (34.), najbliže tome da vidimo drugi pogodak na utakmici bili smo u 45+2. minuti. Leroy Sane je bio rastrčan, vidjelo se da grize, a onda je neposredno prije odlaska na predah okušao svoju ljevicu. Snažno, ali zamalo neprecizno. Budući da nije stisnuo R2, udarac nije dobio željeni efe te je umjesto prema golu, lopta skrenula od njega.

Građani su imali razloga za zadovoljstvo nakon prvih 45 minuta. Bili su bolji, upravo za taj jedan pogodak, zbog čega Guardiola svojim igračima u svlačionici sigurno nije imao razloga očitati bukvicu.

Prvih pet minuta u drugom djelu bilo je takvo da su samo oni hrabri treptali. Dva žuta kartona, po jedna velika prilika na svakoj strani, ali mreže se nisu tresle. Ponovno je kod Bayerna zaprijetio Sane (49.), ali je izvrsno na njegov prizemni udarac reagirao Ederson, da bi onda praktički u sljedećem napadu komično u obrani Bayerna reagirali prvo Upamecano, a onda i Sommer, ali Građani u tom trenutku nisu imali opasne namjere pa je tako prilika da povećaju prednost otišla u nepovrat.

Propuštenu priliku Cityja iz 51. minute pogledajte OVDJE (Arenasport)

U 54. minuti – ista meta, isto odstojanje. Sane tuče, sjajno, beskompromisno, samouvjereno, ali Ederson je ponovno sjajno reagirao. Brazilac je bez sumnje jedan od najboljih svjetskih vratara, upravo on je bio taj koji je držao domaćina na životu, a staro nogometno pravilo 'ne zabiješ – dobiješ' još jednom smo vidjeli 15 minuta kasnije kad je City povećao prednost.

Upamecano je neshvatljivo krenuo u dribling na svega 30-ak metara od svojeg gola, Grealish mu krade loptu pa fenomenalno petom upošljava Haalanda koji je u punom sprintu krenuo prema 16-ercu Bavaraca. Iako su svi su očekivali udarac, Haaland se lucidno odlučio na ubačaj. Isti je sletio točno na glavu omalenog Bernarda Silve, a Portugalac da je htio, bolju loptu nije mogao dobiti. Njegov udarac bio je precizan i silovit, Sommer je bio bez ikakve šanse i rezultat je bio 2:0

Pogodak Bernarda Silve pogledajte OVDJE


I nakon tog pogotka, City je nastavio napadati. Bayern je djelovao izgubljeno, posljednja linija na čeku s De Ligtom i Upamecanom danas je odisala nesigurnošću, a šest minuta nakon što je upisao asistenciju, Erling Braut Haaland upisao se u listu strijelaca.

Dugu lopta, odnosno ubačaj na drugu vratnicu uputio je Julian Alvarez, Stones je ostao u napadu budući da je koju sekundu ranije City imao korner, a iako je stoper domaćeg sastava mogao pucati, on se odlučio na proigravanje prema drugoj vratnici gdje je zaboravljen onaj koji to nikada ne smije biti. Erling Braut Haaland na pet metara, bez ijednog igrača na leđima ili u bloku. Ishod? Znate i sami što se dogodilo…

Bio je ovo šesti pogodak Haalanda Bavarcima (pet ih je zabio u dresu BVB-a), ali i prva pobjeda protiv njemačkog giganta.

Pogodak sjajnog Norvežanina za 3:0 pogledajte OVDJE

Do kraja utakmice se rezultat više nije mijenjao, a s ovom pobjedom City je napravio veliki korak prema plasmanu u polufinale. Uzvratna utakmica je na rasporedu 19. travnja na Alianz Areni s početkom u 21 sat.


Manchester City - Bayern 3:0

Strijelci: 1:0 Rodri (27., Bernardo Silva), 2:0 Bernardo Silva (70., Haaland), 3:0 Haaland (76., Bernardo Silva)

Stadion: Etihad, gledatelja: 52257

Glavni sudac: Jesús Gil Manzano

Žuti kartoni: Bernardo Silva (Manchester City) Davies, Pavard (Bayern)

Crveni kartoni: /



Tagovi

Manchester CityBayernLiga prvakaErling HaalandBernardo SilvaRodri

Ostale Vijesti