Reuters
Reuters

VIDEO Ozlijedili se Messi i Alba, Bakrar ponovno zabio, od Hrvata uspješan samo Župarić

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 21.09.23. | 07:10

U Miamiju, ali i ostatku SAD-a strahuju da bi Messi mogao propustiti finale Kupa SAD-a kojeg Inter iduće srijede igra protiv Houston Dynama.

Nogometaši Inter Miamia deklasirali su Toronto (4-0) na svojem stadionu u jednoj dosta bizarnoj utakmici. U 12. minuti Sergio Busquets izgubio je loptu, a Deandre Kerr imao otvoreni put prema golu. Prvi udarac obranio mu je Callender, a drugi je odsjeo na stativi Miamijevog gola. Domaćini su prijetili preko Messija, a onda su, u razmaku od 35. do 37. minute doživjeli dva šoka! Prvo je zbog ozljede igru morao napustiti Jordi Alba, a dvije minute kasnije iz igre je, na razočaranje svih prisutnih, izašao i Leo Messi!

Težina ozljede dva bivša Barcelonina superstara u ovom trenutku nije poznata, a navijači (ne samo Interovi) opravdano su u strahu da bi Messi mogao propustiti finale Kupa SAD-a kojeg Inter u noći sa srijede na četvrtak (28. rujna u 2.30 po hrvatskom vremenu) igra protiv Houston Dynama.

"Messi ima problem sa starom ozljedom, koja ga muči već neko vrijeme. Ne mislim da je riječ o ozljedi mišića. Trebamo pričekati testove i detaljniju analizu...", rekao je Gerardo Tata Martino nakon utakmice u kojoj je njegova momčad, iako je igrala bez dva nositelja igre, vrlo lagano apsolvirala.

Facundo Farias u trećoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela efektno je zabio prvi gol za Inter, a na 2-0 povisio je igrač koji je zamijenio Messija, Robert Taylor u 54. Do kraja utakmice Inter je zabio još dva odlična gola. Benjamin Cremaschi u 73. iz sjajne tranzicije, a Taylor je drugi put poentirao u 87. Finski ofenzivni veznjak je, osim dva pogotka, upisao i asistenciju. Za Toronto je cijelu utakmicu odigralo Lorenzo Insigne, a pri rezultatu 3-0 za Miami pogodio je i stativu.

Ovom pobjedom Roze Čaplje približile su se mjestu koje vodi u doigravanje na pet bodova zaostatka uz dvije utakmice manje. Toronto je ostao prikovan na dno MLS-a s tek 22 osvojena boda.

Sažetak utakmice možete pogledati OVDJE.

Damir Kreilach zaigrao je od prve minute u 1-3 porazu njegovog Real Salt Lakea od FC Dallasa, a na terenu je proveo 69. minuta. Domaćin je poveo u 43. minuti golom Cristiana Aranga (43), no gosti su u nastavku okrenuli rezultat, a strijelci su bili Paul Arriola (56) i Jesus Ferreira (62-11m, 71). Dallas se ovom pobjedom probio na deveto mjesto Zapada, posljednje koje vodi u doigravanje, dok je Real Salt Lake šesti.

Stipe Biuk ušao je u 89. minuti 'derbija Zapada', između vodeće i trećeplasirane momčadi konferencije, St. Louis City - Los Angeles, koja je završila bez pogodaka, a Kristijan Kahlina primio je dva pogotka u 2-2 remiju njegove Charlotte protiv Philadelphije Uniona. Domaćin je poveo 2-0 golovima Justina Merama (55) i Karola Swiderskog (61), no Union je u uspio izjednačiti, a strijelci su bili Quinn Sullivan (70) i Daniel Gazdag (90+7-11m).

Sažetak utakmice možete pogledati OVDJE.

Ovim rezultatom Philadelphija je šestu godinu zaredom izborila mjesto u doigravanju, dok Charlotte još uvijek "visi", trenutačno ima tri boda manje od devetog mjesta, posljednje pozicije koja vodi u doigravanju Istočne konferencije.

Jedini Hrvat koji je sinoć upisao pobjedu, i to treću u nizu, je Dario Župarić, čiji su Portland Timbersi s 2-1 bili bolji od San Jose Earthquakesa. Golove za Portland zabili su Paredes u sudačkoj nadoknadi prvog dijela i Evander u 58., dok je nadu u povratak San Joseu donio Hoppe u 60., ali se do kraja utakmice rezultat nije mijenjao. Portland je trenutno osmi na Zapadu i drži mjesto koje vodi u doigravanje.

Sažetak utakmice možete pogledati OVDJE.

Napomenimo da su se u New Yorku sučelila dva nesuđena napadača zagrebačkog Dinama. Bivši napadač Istre 1961 Mounsef Bakrar zabio je svoj četvrti pogodak za NY City, treći u posljednje četiri utakmice, u 2-0 nad Orlando Cityjem za kojeg je od 59. minute zaigrao Martin Ojeda, Argentinac kojeg se prije godinu dana također povezivalo s Dinamom.

Sažetak utakmice možete pogledati OVDJE.

Iduće kolo MLS-a igra se u noći sa subote na nedjelju. (rv)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

MLSLionel MessiJordi AlbaMounsef BakrarStipe BiukDario ŽuparićKristijan KahlinaDamir Kreilach

Ostale Vijesti