REUTERS/Carl Recine
REUTERS/Carl Recine

VIDEO Newcastle razmontirao PSG u bliskoistočnom derbiju Lige prvaka, 'nula' između BVB-a i Milana, Torres donio Barceloni tri boda

Vrijeme Čitanja: 6min | sri. 04.10.23. | 22:33

Eh, kad bi svaki dan bila Liga prvaka i kad bismo svaki dan mogli uživati u ovako vrhunskom nogometu kao večeras...

Nakon fenomenalne dvije utakmice u ranijem terminu Lige prvaka ove srijede, ni ono što je uslijedilo nije razočaralo nogometne fanatike. Jasno, ogled između RB Leipziga i Cityja se najviše pratio u Lijepoj našoj zbog najskupljeg stopera svijeta Joška Gvardiola, ali isto tako je jako zanimljivo bilo i u ostalim ogledima. Po interesu javnosti su se ipak malo više isticale utakmice BVB-a i Milana te Newcastlea i PSG-a, ali iako u njemačko-talijanskom ogledu pogodaka nije bilo, u onom igranom na Otoku smo ih vidjeli čak pet!

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Miguel Almiron je bio taj koji je zabio pogodak za vodstvo Svraka. Maquinhos je napravio pogrešku kakve se zamjeraju nogometašima u pionirskom uzrastu, Isak je potom s vrha 16-erca raspalio prema golu Parižana, Donnarumma je sjajno intervenirao na udarac Šveđanina, ali na odbijenu loptu natrčao je Almiron koji je iz ne baš lagane pozicije uspio svladati sjajnog Talijana.

Iako je PSG ovog ljeta doveo zaista velik broj sjajnih igrača, odlasci Neymara, Verratija, Ramosa i Messija se ipak osjete. Istina, potonja dvojica nisu u cvijetu mladosti, ali nebitno je jesi li star ili si mlad, bitno je jesi li kvalitetan ili nisi. Iako Brazilac ima kapetansku traku i iako pored sebe sada ima sjajnog 'partnera u zločinu' u liku i djelu Milana Škriniara, kapetan PSG je očito uvijek bio jedan od onih koje se treba 'voditi'. Umjesto da ispuca loptu i otkloni opasnost, on je, kao da igra PlayStation, laganim potkopavanjem htio prebaciti veznu liniju Newcastlea koja je visoko izašla na polovicu Parižana. U Marquinhosovu kvalitetu nitko ne sumnja, ali nakon SP-a, u kojem je protiv Hrvatske ispao pravi tragičar, njegovo samopuzdanje više nije na istoj razini. Povremeno bi to bio onaj stari Marquinhos, ali kad se gleda ukupna slika, dojam je kako to više nije to. I ne, nećemo se nimalo iznenaditi ako on bude jedan od onih koji će u sljedećem prijelaznom roku krenuti prema Saudijskoj Arabiji. Tamo se ovakve pogreške ipak neće gledati pod povećalom...

Pogotke sa saudijsko-katarskog derbija Lige prvaka, odnosno ogleda Newcastle – PSG, pogledajte OVDJE (Arenasport)

Warren Zaire-Emery je šest minuta nakon pogotka Almirona umalo vratio stvari na početak, ali je isto tako malo dijelilo Newcastle da odu na dva pogotka prednosti kad je dva napada kasnije zamalo neprecizan bio Schar.

No, ono što jednom braniču Svraka nije pošlo za rukom (odnosno glavom) u 25. minuti, je drugom u 40. minuti,,,

Slobodan udarac s 30 metara iskosa izveo je Guimaraes. Pucali su igrači u crno-bijelim dresovima jednom, drugi put, onda i treći, da bi na kraju iz četvrtog pokušaja Burn nadskočio svojeg čuvara i poslao loptu prema golu. Donnarumma je bio na toj lopti, izgledalo je kao da je upisao još jednu maestralnu obranu kakve njemu nisu nikakva novost, ali 'goal line technology' javio je glavnom arbitru da je lopta punim obujmom prešla gol-liniju, a to je značilo da su Svrake došle do povećanja prednosti.

No, tom pogotku je prethodilo igranje rukom Jamaala Lascellesa, ali VAR soba u tome nije vidjela ništa sporno. To da je ova situacija promakla glavnom sucu se može razumjeti, ali VAR ekipi baš i ne...

Sporni trenutak prije pogotka Burna pogledajte OVDJE (Arenasport)

Potpuni raspad Katarana, odnosno Parižana, nastavio se i u drugom dijelu. Očito su na scenu stigli 'neki novi bogataši'...

Trippieru se piše asistencija, a Longstaffu pogodak. Dogodilo se to u 50. minuti, nakon čega je svima bilo jasno kako pariški sastav nije ni sjena onog na što smo navikli proteklih godina. Razmaženi Kylian očito baš i ne može sam...

Iako, PSG je ipak uspio smanjiti.

Lucas Hernandez bio je precizan u 66. minuti nakon lijepe asistencije Zairea-Emeryja, ali na kraju se ispostavilo da je to samo utješan pogodak Francuza, dok je domaći sastav onda još u 90+1. minuti stavio još malo soli na ranu gostiju iz Pariza kad je precizan bio Schar.

Do kraja utakmice se rezultat više nije mijenjao, a Newcastle je sada usamljen na vrhu 'skupine smrti' budući da su u drugom ogledu između BVB-a i Milana nije bilo pogodaka.

Nakon što je u skupini E u utakmici u ranijem terminu nogometaši Atletica teže od očekivanog došli do pobjede protiv Feyenoorda (3-2) u čijim redovima i dalje nema Luke Ivanušeca, Celtic je na svojem Celtic Parku nastojao doći do svoje prve pobjede u grupnoj fazi Lige prvaka ove sezone, ali su onda u 90+5. ostali praznih ruku kad je pogodak za pobjedu Biancocelesta postigao Pedro.

Detaljan izvještaj utakmice Atletico – Feyenoord pronađite OVDJE (Arenasport)

Domaćin je u prednost došao u 12. minuti kad je zabio Japanac Furuhashi na asistenciju O'Rileyja, ali su gosti u 29. minuti vratili stvari na početak kad je precizan bio Vecino. U pogodaka nije bilo sve do 90+5. minute kad je Pedro zabio za pobjedu Rimljana. Prošlo put je u nadoknadi 'intervenirao' Provedel, ali sada je Pedro uzeo stvari u svoje ruke i postavio konačnih 2-1.

Inače, Celticu je malo nedostajalo da dođu do vodstva u završnici koji bi sigurno promijenio puno toga u posljednjih 15-ak minuta, ali je Palmin pogodak iz 81. minute poništen nakon pregleda VAR snimke. Malo je nedostajalo veznjaku iz Hondurasa da Kelti njegov otok nazovu 'Otokom sreće'.

Spomenimo za kraj kako Toma Bašić za ovaj ogled nije konkurirao.

Sve pogotke s Celtic Parka pogledajte OVDJE (Arenasport)

U skupini H se danas jako puno očekivalo od utakmice na Dragau, ali prije nego što je ona započela je svima bilo jasno kako su jako male šanse da se nadmaši ogled Antwerpa i Šahtara u kojem su Ukrajinci na kraju došli do pobjede iako su nakon prvih 45 minuta imali dva pogotka zaostatka.

Detaljan izvještaj utakmice iz 'Dijamantnog grada' pročitajte OVDJE (Arenasport)

Barcelona je na gostovanju kod Porta uspjela doći do nova tri boda. U 45+1. je zabio Ferran Torres, a na kraju se taj pogodak pokazao presudnim. I to ni iz čega!

Iako se asistencija piše Nijemcu Gündoğan, najvažnije dodavanje za ovaj pogodak napravio je Romario Baro koji je odigrao katastrofalno povratno dodavanje za svoje defenzivne veznjake, nekadašnji kapetan Cityja to je 'nanjušio', ukrao loptu i onda ju proslijedio za Torresa koji je u situaciji jedan na jedan bio hladnokrvan kao onomad njegov prezimenjak El Niño!

U nastavku se situacija na semaforu više nije mijenjala te je Barcelona sada ostala usamljena na vrhu sa šest bodova i gol razlikom 6-0!

Pogodak odluke s ogleda Porto – Barcelona pogledajte OVDJE (Arenasport)

Utakmica dana bila je ona u kojoj su snage odmjerili RB Leipzig i Manchester City (detaljan izvještaj pronađite OVDJE), ali na kraju se ispostavilo da je jako zanimljivo bio i u onom drugom ogledu koji se igrao u Beogradu.

Crvena zvezda je na svojoj Marakani vodila, pa onda gubila, da bi na kraju odigrala 2-2 s Young Boysom. Prvi pogodak za srpsku momčad postigao je nekadašnji topnik Gorice, Cherif N'Diaye, koji je ljetos stigao u Crvenu zvezdu u rekordnom transferu. Imala je Zvezda priliku da u prvom poluvremenu ode i na 2-0, ali je Bukari ipak bio pola metra u zaleđu.

U nastavku je Young Boys stigao do preokreta. Prvo je Ugrinić u 48. zabio za izjednačenje, da bi onda u 61. s bijele točke goste u vodstvo doveo Itten. U 88. minuti je Bukari zabio za 2-2 čime je Zvezdu odveo na treće mjesto, a Young Boyse ostavio na začelju.

Pogotke s utakmice Crvene zvezde i Young Boysa pogledajte OVDJE (Arenasport)

(I.A.S.)


Tagovi

PSGNewcastleNewcastle UnitedLiga prvaka

Ostale Vijesti