Reuters/Andrew Boyers
Reuters/Andrew Boyers

Van Persie pronašao prvi trenerski angažman: Preuzima Feyenoordovu konkurenciju

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 17.05.24. | 11:52

Robin van Persie bit će predstavljen u sc Heerenveenu u utorak, 21. svibnja

SC Heerenveen imenovao je nizozemsku legendu Robina van Persiea za novog trenera. Ovaj 40-godišnjak je potpisao ugovor koji ga u klubu obvezuje na dvije sezone. Bit će to prvi posao glavnog trenera za najboljeg strijelca svih vremena nizozemske reprezentacije. Van Persie će od sljedećeg ljeta biti na čelu Fryslâna.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Bivši napadač Feyenoorda, Arsenala, Manchester Uniteda i Fenerbahçea umirovio se kao nogometaš 2019. godine. Van Persie je nakon igračke karijere počeo raditi u Feyenoordu kao trener mlađih kategorija. Ondje je u konačnici bio odgovoran za Feyenoord U18 prošle sezone. U SC Heerenveenu, Van Persie susreće starog poznanika Ferryja de Haana. Njih su dvojica bili suigrači kada je Feyenoord osvojio Kup UEFA 2002. Ferry de Haan je vrlo zadovoljan dogovorom. De Haan je bio impresioniran vizijom Van Persieja kao trenera.

"Iako je Robin na početku svoje karijere kao glavni trener, odmah nas je uvjerio. On je ambiciozan, strastven i željan učenja. Mislim da jako dobro zna kako pokrenuti grupu, inspirirati i također ima jasnu viziju individualnog razvoja igrača, kako u timskim treninzima tako i u individualnom vođenju", rekao je De Haan.

Sam Van Persie veseli se novom izazovu u sc Heerenveenu. Također je oduševljen razgovorima koje je vodio s klubom i osjeća podršku u povjerenju uprave kluba.

"Trenerska profesija je sveobuhvatna i izazovna, a ja je obavljam s velikom strašću i zadovoljstvom. Želio bih nastaviti svoj razvoj i uloga glavnog trenera savršeno se uklapa u taj cilj. Stoga sam zadovoljan prilikom koju nudi Heerenveen, lijep klub Premier lige s bogatom tradicijom i odanim navijačima. Fantastičan je izazov pridonijeti sportskim ambicijama i razvoju kluba kao glavni trener."

Nakon Robina van Persieja, Brian Pinas također prelazi na Fryslân. Pinas će pomagati Van Persieju zajedno s Paulom Simonisom, Henkom Bruggeom i trenerom vratara Ruudom Hespom. Osim toga, Nico Romeijn (specijalizirani razvojni trener) i Yöri Bosschaart (videoanalitičar) također dolaze iz Feyenoorda. Romeijn će pridonijeti razvoju trenera u svojoj ulozi.

Robin van Persie bit će predstavljen u sc Heerenveenu u utorak, 21. svibnja. (g)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Robin van PersieFeyenoord

Ostale Vijesti