REUTERS/Daniele Mascolo
REUTERS/Daniele Mascolo

VIDEO Inter je kralj Italije: Autogol Gattija odlučio najveći derbi Serie A

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 04.02.24. | 22:46

Inter je zasluženo svladao Juventus na San Siru i učvrstio se na čelu prvenstvene ljestvice.

Inter je danas napravio veliki korak prema jubilarnom 20. naslovu prvaka Italije. U zanimljivoj utakmici s minimalnih 1-0 Nerrazzuri su na San Siru svladali Juventus i pobjegli najvećem rivalu na četiri boda prednosti uz utakmicu manje. Jeidni pogodak na utakmici djelo je Federica Gattija u smiraj prvog poluvremena.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Inter je utakmicu dočekao s vodeće pozicije, s bodom prednosti i utakmicom zaostatka za Juventusom. Simone Inzaghi na teren je poslao najjači raspoloživi sastav, s Lautarom Martinezom i Marcusom Thuramom u vrhu napada, a Massimo Allegri 'zrcalio' je Interovu postavu s 3-5-2 formacijom i Dušanom Vlahovićem i Kenanom Yildizem u vrhu napada. Inter je u prvom poluvremenu uspostavio apsolutnu dominaciju, Nerazzurri su opasno prijetili posebno po lijevoj strani po kojoj je ordinirao Federico Di Marcio, a jedini pogodak u prvom dijelu zabio je - igrač Juventusa. Inter je strpljivo kombinirao po desnoj strani, Nicolo Barella uputio je centaršut, Benjamin Pavard pokušao je zabiti škaricama, ali nije zahvatio loptu koja je stigla do Federica Gattija koji je, nakon pritiska Marcua Thurama, skreće u vlastitu mrežu. Inter je na odmor otišao sa zasluženom prednosti. Nerazzurri su u prvom dijelu imali devet udaraca na suparnički gol i 61 posto vremena loptu u svojim nogama, dok Stara Dama nije niti jednom ozbiljnije zaprijetila golu Yanna Sommera.

Nastavak utakmice ipak je bio puno izjednačeniji, Allegrijieva momčad igrala je otvorenije i puno je češće pristizala u posljednju trećinu terena. No, pre velike šanse pripale su Interu, prvo preko Federica Dimarca koji je pucao s lijeve strane, a nekoliko minuta kasnije Calhanoglu je pogodio stativu. Vrlo opasan na suprotnoj strani bio je Dušan Vlahović, a u 67. minuti Gatti se mogao iskupiti za postignuti autogol, ali je pucao kraj gola. Sredina drugog dijela bio je vrlo plodan period igre, ozbiljno je Szczesnyjevom golu zaprijetio Barella, alii niti on nije bio precizan.

Inter je ipak dobro zatvorio prilaze svojem golu, Juventus je u posljednjoj dionici utakmice, kada je trebalo baciti sve karte u napad, bio potpuno nemoćan, a točku na i propustio je postaviti Marko Arnautović u 87. minuti kada je iz neposredne blizine promašio 'zicer svih zicera', odnosno Szczesny mu je sjajnom reakcijom obranio udarac. No, taj promašaj nije promijenio ishod utakmice. Inter je slavio i odvojio se od najvećeg rivala na vrhu prvenstvene ljestvice.

U idućem kolu Nerrazzuri igraju novi derbi, protiv Rome na Olimpicu, a Juventus na domaćem terenu dočekuje Udinese.

Golove s utakmice možete pogledati OVDJE (ArenaSport).(N.R.)



Tagovi

Serie AInterJuventus

Ostale Vijesti