REUTERS/Carla Carniel
REUTERS/Carla Carniel

VIDEO Fuirozni Atletico Mineiro na Hulkov pogon skočio na vrh, jedan klub ispao iz utrke za titulu

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 03.12.23. | 07:27

Počeko je pretposljednje kolo 'nikad luđe' Serie A.

U noći sa subote na nedjelju odigrane su dvije utakmice pretposljednjeg, 37. kola brazilske Serie A. Jedna, prilično više revijalna, budući da su obje momčadi osigurale ostanak, završila je 2-1 pobjedom Internacionala kod Corinthiansa čime je Inter iz Porto Alegrea stigao do svoje treće uzastopne pobjede i tako matematički osigura ostanak. Ona, zanimljivija, odigrala se u Belo Horizonteu u kojem je Atletico Mineiro s 2-1 nadvisio Sao Paulo. Mineiru je ovo bila četvrta pobjeda u nizu u kojem su, između ostalog, s dva puta po 3-0 pobjeđivali Gremio i Palmeiras.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Utakmica je bila i više nego dramatična. Golova nije bilo sve do 74. minute kada je bivši reprezentativni napadač Hulk sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora zabio za 1-0. No, Sao Paulo u sudačkoj nadoknadi dobio je kazneni udarac kojeg je realizirao Luciano. Činilo se da će Atletico ostati bez šanse za naslovom, no u 94. minuti Hulk je proigrao bivšeg napadača Bayer Leverkusena Paulinha koji pogađa u rašlje za veliku pobjedu momčadi iz Belo Horizontea.

Atletico Mineiro u zadnjem kolu gostuje kod Bahije, koja se grčevito bori za ostanak, a danas se mora nadati kako će prvak Južne Amerike Fluminense, koji nema šanse za naslovom, zaustaviti vodeći Palmeiras, koji ima jednak broj bodova kao i Atletico Mineiro, uz utakmicu manje i bolju gol razliku. Utakmica se igra u 20 sati kada počinje i dvoboj između Flamenga i Cuiabe. Osim Palmeirasa, Atletico Mineira i Flamenga (ima tri boda manje od vodećeg dvojca), od kandidata za naslov danas igraju Botafogo (tri boda manje) koji ugošćuje Cruzeiro (bori se za ostanak) te Gremio (četiri boda manje) koji ugošćuje Vasco Da Gamu (bori se za ostanak). Iz utrke za naslovom još u prošlom kolu ispao je Red Bul Bragantino koji je na domaćem terenu izgubio od Fortaleze 1-2 i s tek jednim osvojenim bodom u posljednjih pet kola ostao na -7 od vrha.



Tagovi

brazilska Serie AHulkAtletico MineiroPalmeiras

Ostale Vijesti