VIDEO: Drama u Rusiji! CSKA osigurao naslov ludim obranama Akinfejeva, Dinamo ispao prvi put u povijesti

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 21.05.16. | 14:38

CSKA se nakon godinu dana pauze vratio na čelo ruskog prvenstva.

 

Dramatična je bila završnica ovogodišnjeg prvenstva Rusije. CSKA je u posljednje kolo ušao s bodom prednosti nad Rostovom, 'ruskim Leicesterom' kako su ga nazvali brojni novinari. Danas je tako 'Armejcima' bila potrebna pobjeda u gostima kod Kazana kako bi osigurali naslov. Rostov je u Groznom igrao protiv Teraka i čekao kiks CSKA. Naravno da su i oni trebali pobijediti u utakmici, a u 30. i 50. minuti su Noboa i Erokhin dali golove za 2:0 te su se igrači Rostova mogli okrenuti osluhivanju rezultata iz Rubina.

A tamo je Dzagoev već u 19. minuti doveo CSKA u vodstvo nakon greške domaćeg stopera Bergstroma. Općenito je obrana Kazana djelovala loše pa su gosti, prije svih Musa i Tošić, imali još nekoliko prilika za postizanje golova, ali nisu uspjeli pogoditi mrežu Rižikova. S druge strane je prijetio i Kazan, a najveću priliku u prvom poluvremenu imao je naš Mijo Caktaš koji je iz jednog slobodnog udarca s 20-ak metara savladao vratara i 'živi zid', ali je pogodio vratnicu.

U drugom dijelu je CSKA nastavio s pritiskom, ali kako je vrijeme odmicalo, sve više se momčad iz Moskve orijentirala na branjenje minimalne prednosti koja im je također osiguravala naslov. Takav pristup zamalo im se i osvetio jer je u završnici utakmice Kazan imao nekoliko prilika, a pobjedu i naslov prvaka gostima je svojim obranama donio Akinfejev.

On je u 85. minuti u svega par sekundi zaustavio udarce Portnyagina i Tkachuka koji su uspjeli nadmudriti obrambene igrače gostiju, ali ne i Akinfejeva. Nakon toga je bilo jasno – prvenstvo po treću put u četiri godine odlazi u CSKA. Rostov je izborio Ligu prvaka, Zenit Europsku ligu, a Krasnodar i Spartak idu u kvalifikacije tog natjecanja.

Gubitnik dana je moskovski Dinamo. Oni su na domaćem terenu s 3:0 izgubili od Zenita i tako ostali na 15. mjestu što znači da su po prvi put u povijesti ispali iz prvog ranga natjecanja, bilo SSSR-a, bilo Rusije. U drugu ligu ide i Mordovia, a kvalifikacije za ostanak će igrati Anži i Kuban.

Hrvatski veznjak Ivan Paurević, koji već drugu sezonu igra u Ufi, zabio je dva gola u utakmici protiv Spartaka koja je završila rezultatom 3:1. Igrao je i Vedran Ćorluka, i to drugih 45 minuta utakmice protiv Mordovije.

Premier liga, 30. kolo:

Dinamo Moskva – Zenit 0:3 (Dzjuba 59', Kokorin 62', Criscito 90+2')
Kazan – CSKA Moskva 0:1 (Dzagaev 19')
Krasnodar – Amkar 1:0 (Mamaev 33')
Lokomotiv Moskva – Mordovia 3:0 (Zhemaletdinov 28', 66', Skuletić 56')
Samara – Anži 0:0
Terek – Rostov 0:2 (Noboa 30', Erokhin 50')
Ufa – Spartak Moskva 3:1 (Paurević 1', 68', Sly 13'-11m/Melgajero 9')
Ural – Kuban 1:0 (Gognijev 31')

(Foto: Action Images)

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 


Tagovi

Igor Akinfejev

Ostale Vijesti