(VIDEO) Badelj bez nastupa za Viole, Honda junak Milana

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 19.10.14. | 18:20

Ovog je poslijepodneva odigrano šest susreta u Italiji. Lazio je slavio u Firenci, Honda je odveo Milan do pobjede u Veroni.

U sedmom kolu talijanske Serie A zanimljiv su prvi današnji susret odigrali Fiorentina i Lazio u kojem su bodovi pripali Rimljanima. Gosti su slavili s 2:0, a za domaćine na stadionu Artemio Franchi nije zaigrao hrvatski nogometaš Milan Badelj. Iako je bio na klupi, nije ulazio u igru. Uoči današnjeg okršaja, Fiorentina i Lazio su bili izjednačeni na ljestvici sa devet bodova, a Lazio je četvrtom pobjedom u sezoni pobjegao na 12 i stigao na šesto mjesto. 'Viole' su devete.

Đorđević je u 35. minuti donio vodstvo Laziju, a iako je Aquilani bio u sjajnoj prilici da izjednači u nastavku, lopta je završila u vratnici. Fiorentina je pritiskala, ali bez uspjeha, a u sudačkoj nadoknadi konačnih 2:0 postavlja Lulić.

Uspješan gost bio je i Milan koji je s 3:1 svladao Veronu. Rossoneri su do vodstva stigli već nakon 20 minuta igre, a pomogao im je domaći branič Brazilac Rafael Marques koji je nesretno poslao loptu u svoju mrežu. Samo šest minuta kasnije, Japanac Honda povisuje na 2:0, a u 56. minuti pogađa i za 3:0. To mu je bio šesti pogodak ove sezone, čime dijeli prvo mjesto na listi strijelaca s Tevezom. Domaćini su ublažili poraz u 87. minuti zahvaljujući Lopezu.


Milan je četvrtom pobjedom u sezoni napredovao na četvrto mjesto na ljestvici  sa bodom manje iza momčadi Siniše Mihajlovića, Sampdorije, koja je imala 2:0 na gostovanju kod Cagliarija, ali se sa Sardinije ipak vraća samo s bodom. Gabbiadini u 28. i Obiang u 39. minuti donijeli su vodstvo gostima ali su domaćini uspjeli smanjiti u 59. minuti iz penala kojeg je iskoristio Avelar, a bod domaćinima donio je Sau u 77. minuti. Sampdoria je tako prekinula niz od tri uzastopne pobjede.


Torino je na Olimpijskom stadionu s minimalnih 1:0 slavio protiv Udinesea i nanio mu drugi poraz u sezoni. Quagliarella je sjajno pogodio u 62. minuti iz okreta volejem za sredinu ljestvice.

Pobjede u završnici ostvarili su Palermo i Atalanta. Palermo je kod kuće slavio protiv Cesene 2:1 za bijeg s dna, nakon što je Gonzalez u prvoj minuti sudačke nadoknade postigao pobjenički pogodak, a gosti su od 79. minute bili s igračem manje jer je Coppola dobio drugi žuti karton.

Atalanta je također došla do domaće pobjede u finišu. Junak protiv Parme bio je Boakye u 90. minuti.

Večeras još igraju Inter i Napoli.

SERIE A, 7.kolo:

Subota

Roma – Chievo 3:0 (Destro 4', Ljajić 25', Totti 33'-11m)
Sassuolo – Juventus 1:1 (Zaza 13'/Pogba 19')

Nedjelja

Fiorentina – Lazio 0:2 (Đorđević 35', Lulić 90+2')
Atalanta – Parma 1:0 (Boakye 90')
Cagliari – Sampdoria 2:2 (Avelar 11m 59', Sau 77'/Gabbiadini 28', Obiang 39')
Palermo – Cesena 2:1 (Dybala 33', Gonzalez 90+1'/Rodriguez 11m 61')
Torino – Udinese 1:0 (Quagliarella  62')
Verona – Milan 1:3 (Lopez 87'/Marques AG 21', Honda 27' i 56')
20:45 Inter – Napoli

Ponedjeljak

20:45 Genoa - Empoli

(Foto: Action Images)

 


Tagovi

FiorentinaLazioAtalantaParmaCagliariSampdoriaPalermoCesenaTorinoUdineseVeronaMilan

Ostale Vijesti