Emmanuele Mastrodonato/LiveMedia/IPA
Emmanuele Mastrodonato/LiveMedia/IPA

VIDEO Apsolutna senzacija! Hrvatski stoper kojeg je Jakirović 'izmislio' zabio u 96. minuti za veliki preokret, Serie B je sada korak bliže!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 23.05.23. | 09:00

Prve nogometne korake napravio je u Maksimiru, sjajnim igrama u Sloveniji izborio je transfer u Italiju vrijedan 400 tisuća eura, a sad je postao apsolutni heroj kluba u kojem je ovu sezonu bio na posudbi, ali će njegov ugovor uskoro biti otkupljen. S njegovim kvalitetama jako je dobro upoznat Sergej Jakirović, radio je s bivšim talijanskim reprezentativcem Cristianom Lucarellijem, a sad ga vodi prava ikona talijanskog nogometa – Delio Rossi.

Nogometaši Foggije na nevjerojatan način su produljili svoje snove da sljedeće sezone mogu biti dio Serie B. Nakon 38 kola u Serie C – C bili su četvrti, da bi onda putem dodatnih kvalifikacija tražili svoj put prema drugom razredu talijanskog nogometa. U prvom kolu doigravanja bili su slobodni, potom su u odigrali 1-1 s Potenzom, da bi ih onda čekao dvomeč protiv Audence Cerignole. Prvu utakmicu Foggia je izgubila s uvjerljivih 4-1, da bi onda u uzvratu na domaćem terenu uspjeli slaviti rezultatom 3-0 čime su izborili prolazak.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Heroj dana bio je Ivan Kontek, 26-godišnji stoper rodom iz Zagreba koji je u 96. minuti zabio pogodak za 3-0. Konteku je to bio ovosezonski prvijenac, a bolje vrijeme da do istog dođe nije ni mogao zamisliti.



U karijeri je promijenio velik broj klubova, od Maksimira, Dubrave, Dinama, Lokomotive, Tekstilca i Sesveta pa sve do slovenskog Aluminija, da bi onda 2020. ostvario transfer vrijedan 400 tisuća eura u Ternanu. Nakon dvije godine odlazi u Cesenu, da bi onda u siječnju ove godine preselio u Foggiju na posudbu, ali s obveznim otkupom.

Taj otkup nikome u klubu neće teško pasti budući da je 26-godišnji hrvatski stoper, koji je bio standardan prvotimac Jakirovićevih Sesveta te je u Ternani imao prilike surađivati s nekoć rasnim golgeterom Cristianom Lucarellijem, ikoni talijanskog nogometa – Deliju Rossiju – produljio snove o tome da Foggia izbori Serie B.

Delio Rossi je u Foggiju stigao prije manje od dva mjeseca, a iako je nedavno proslavio 63. rođendan, u njemu i dalje ima 'vatre'. Nekadašnji strateg Lazija ima veliko povjerenje u Konteka, u svim ogledima Hrvat je bio starter te je odigrao maksimalan broj minuta.

No, do Serie B je još dug put, Foggia se plasirala u četvrtfinale doigravanja, s tim da sljedećeg protivnika i dalje ne znaju. No, tkogod to bio, jasno je da ovakve pobjede podižu moral momčadi na još višu razinu te će Foggia staviti na kušnju svakoga tko bude stajao nasuprot njih… (I.A.S.)



Tagovi

Serie C

Ostale Vijesti