Action Images
Action Images

VAR tablica Premier lige: Liverpoolovi navijači ga mrze? Jasno nam je...

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 29.11.20. | 11:26

Čak devet puta video-sudac je intervenirao na utakmicama Redsa ove sezone, a samo jednom presudio je u njegovu korist...

VAR je nekom majka, a nekom maćeha. Liverpoolu je definitivno maćeha. Isključivo maćeha i to već osmi put ove sezone...

Svako kolo Premier lige, poslije utakmice Liverpoola, navijači kluba s Anfielda ratuju protiv uporabe VAR tehnologije na društvenim mrežama, što je razumljivo jer gotovo poslovično presudi njima na štetu. Tako je bilo u osam od devet slučajeva ove sezone, a jučer protiv Brightona im je poništio dva gola pa u sudačkoj nadoknadi dosudio penal iz kojeg je domaćin izjednačio na 1:1.

Unatoč tome Redsi su na vrhu, no da nema video suca, bili bi puno više ispred pratnje. Ovako, svaki put kad sudac rukama opiše pravokutnik, Jurgenu Kloppu padne mrak na oči jer nijednom klubu u Premier ligi ove sezone VAR toliko ne „korigira“ rezultate kao njegovoj momčadi.

Prije dvadeset dana uz pomoć asistenta iz sobe Manchester City dobio je penal u derbiju poslije igranja rukom u šesnaestercu Joea Gomeza, međutim Kevin de Bruyne ga je promašio. Prije toga, protiv West Hama poništen je gol Dioga Jote jer je Sadio Mane napravio prekršaj, a protiv Sheffield Uniteda dvaput ga je VAR „unakazio“, najprije kod Fabinhovog skrivljenog penala, koji je Berge pretvorio u gol, pa kod poništenog gola Moa Salaha zbog zaleđa.

Protiv Evertona mu je pak poništio gol u 90. minuti zbog zaleđa Sadija Manea, a jedina situacija u Liverpoolovu korist dogodila se protiv Chelseaja, kad je isključio Christiansena zbog starta na Maneu u prilici za gol.

Dakle, rezultat je 8:1 na štetu Crvenih, daleko su najgori klub u ligi po tom pitanju...

Slijedi ih Slavenov WBA, kojemu je VAR ove sezone dosad sudio triput i sva tri puta presudio u korist njegovih suparnika, gol protiv Evertona najprije je poništen zbog zaleđa pa priznat, a protiv Uniteda mu je poništio dosuđeni penal pa dosudio jedan za Crvene vragove.

Tottenham također nema saveznika u VAR sobi, njegov klub je četiri puta bio u situaciji da mu o sudbini odlučuje tehnologija, dvaput je sudio u njegovu korist i dvaput protiv. City je imao dvije odluke protiv i jednu za, Chelsea jednu u kojoj je sudac presudio na drugu stranu, dok je Arsenal na 1:1.

Manchester United je često tjerao VAR da nešto radi, čak devet puta ove sezone, ali čak pet puta donijeli su odluku u njegovu korist, a četiri puta protiv.

VAR je najviše radio na utakmicama Brightona – 11 puta. I Galebovi su u plusu za tri, jer je čak sedam odluka bilo u njihovu korist. Sveukupno dosad je bilo 46 odluka ove sezone...

VAR TABLICA:

Brighton 11 8 3

Everton 3 3 0

Sheffield U. 3 3 0

Southampton 4 3 1

Burnley 1 1 0

Leicester 3 2 1

Man. Utd. 9 5 4

Newcastle 5 3 2

West Ham 3 2 1

Arsenal 2 1 1

Aston Villa 4 2 2

Crystal P. 8 4 4

Leeds 4 2 2

Wolves 4 2 2

Chelsea 1 0 1

Man. City 3 1 2

Fulham 4 1 3

Tottenham 6 2 4

WBA 3 0 3

Liverpool 9 1 8

*broj VAR intervencija, za i protiv


Tagovi

Video Assistant RefereeVAR

Ostale Vijesti