foto: Action Images
foto: Action Images

Valencia s tri kaznena udarca pomela Real i prekinula crni niz od četiri utakmice bez pobjede

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 08.11.20. | 23:09

Kraljevski klub je dobro otvorio utakmicu, ali su kasnije doživjeli katastrofu.

U Valenciji je odigrana utakmica devetog kola španjolske La Lige u kojoj je istoimeni domaćin pobijedio Real iz Madrida rezultatom 4:1.

Domaćin je dočekao utakmicu u katastrofalnom raspoloženju, prije večerašnjeg susreta su nanizali čak četiri utakmice bez pobjede, u kojima su uzeli tek jedan bod.

No, navijači Šišmiša će nakon današnje utakmice definitivno zaboraviti proteklo razdoblje jer nema ljepše stvari od pobjede nad aktualnim prvakom, a posebno rezultatski uvjerljivo.

No, samo početak utakmice nije nagovještavao takav rasplet. Naime, Real je solidno ušao u utakmicu i golom Benzeme u 23. minuti poveo 0:1. Francuz je primio loptu na rubu kaznenog prostora i sjajnim udarcem matirao domaćeg vratara.

U 30. minuti vidjeli smo zanimljivu situaciju. Sudac je dosudio kazneni udarac za domaćina, odgovornost je preuzeo Solar, no Courtois brani, lopta stiže do igrača Valencije koji pogađa vratnicu te se odbija do Musaha koji je posprema u mrežu Reala. Međutim, sudac poništava gol zbog zaleđa, ali zbog izlaska s linije gola vraća penal na ponavljanje. Ponovno je Soler preuzeo odgovornost i ponovno je Courtois bio na lopti, no ona je završila u golu za 1:1.

U 43. minuti Valencija je stigla do preokreta. Brzi protunapad odigrali su domaćini, lopta je ubačena s desne strane, a Varane je u pokušaju čišćena s istom preša malo preko linije gola. I ovoga puta se morao provjeravati VAR, no tehnologija je potvrdila gol domaćina za 2:1.

U drugom poluvremenu Real je imao potpunu dominaciju u kontroli lopte, imali su više prilika, no domaća momčad je dobila još dva jedanaesterca iz kojih su potvrdili svoju pobjedu.

Prvo je Marcelo startao u 54. minuti u svom petercu na Gomeza te je sudac bez razmišljanja pokazao na bijelu točku. odgovornost je ponovno preuzeo Soler i zabio za 3:1.

Samo devet minuta kasnije Ramos je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a sudac Manzano ponovno je pokazao na jedanaesterac, kojeg je po treći put realizirao Soler za pokazat će se konačnih 4:1.


Ostale Vijesti