Luka Batelic/PIXSELL
Luka Batelic/PIXSELL

Uspavanka rogatih: Majkić u završnici spasio Istrijane, Majstorović prokockao šansu za pobjedu u 88. minuti

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 17.03.24. | 16:51

Prilike Fileta i blokovi Leša bili su lajt motiv ovog susreta

Popularno nazvani 'Derbi rogatih' završio je bez golova. Bila je ovo danas više uspavanka rogatih, nego li derbi. Utakmica koju su okarakterizirale prilike Fileta i blokovi Leša te tek po jedna prava prilika sa svake strane, ali u samoj završnici.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Bila je to utakmica u kojoj su Istrijani bili bez Ante Ercega s kojim su baš ovo jutro, nakon još jednog incidenta, u istarskom prvoligašu odlučili raskinuti suradnju. Unatoč tome, Erceg je bio na utakmici, doduše na tribini, gdje se fotografirao s obožavateljima. Iako nije bilo 'bad boya' Ercega u napadu, u jednom dosta mirnom prvom dijelu utakmice domaćini su ipak stvorili poneku priliku. Prvi pokušaj imao je Filet, ali mu je Leš blokrao, da bi nekoliko trenutaka kasnije svoju sreću okušao i Majstorović, ali je lopta otišla pored gola.

Ušlo se nakon tih pokušaja u zatišje, a prvo iduće uzbuđenje nije bilo zbog prilike za gol, nego nakon oštrog starta Mitrovića nad Kadušićem. Sve je rezultiralo naguravanjem igrača, ali samo na kratko, a Mitrović je zaradio žuti karton.

Tek u 37. minuti opet nova prilika i opet za Istru i opet Filet! Ovoga puta išao je jedan na jedan prema Baniću, ali je golman Gorice bio spreman. Pet minuta prije odmora Mrzljak je imao dobar pokušaj iz daljine, ali je on otišao preko gola. Nakon niza poluprilika završio je prvi dio bez golova.

Drugi dio je krenuo nešto uzbudljivije, a gosti su odmah napravili i prve promjene. U svlačionici su ostali Rukavina i Maloča, dok su umjesto njih ušli Jurić i Krizmanić, ali je prvu priliku opet imala Istra. Vuk je pucao, a blokirao mu je Munksgaard ovaj pokušaj, dok je 10-ak minuta kasnije udarac Devetka s ruba kaznenog prostora otišao je ravno u Banića. Pojavila se i Gorica u ovoj uspavanci pa je u 62. minuti Jurić potegnuo iz daljine, ali je Majkić ubrao loptu kao jabuku.

Odmah nakon toga domaćini su opet bili u prilici, još jednom je pucao Filet, a još jednom priliku bolirao Leš, što je otprilike bio i lajt-motiv ovog susreta. Desetak minuta prije kraja vidjeli smo najveće uzbuđenje na utakmici. Štiglec je desnom nogom pucao s ruba kaznenog prostora nakon odličnog ubačaja iz auta, a Majkić je imao odličnu intervenciju i spasio mrežu domaćih. U 88. vidjeli smo i najbolju priliku Istre. Majstorović je ostao nečuvan nakon udarca iz kuta, ali njegov pokušaj glavom otišao je preko gola.

Do kraja nije bilo promjena na semaforu i na kraju tek po bod svakome, s tim da mu se Velikogoričani sigurno više vesele.

ISTRA 1961 - GORICA 0-0

Stadion: Aldo Drosina, Pula

Gledatelja: 1293

Suci: Ante Terzić (Podstrana), Goran Perica i Vice Vidović, četvrti sudac Marino Majstorović, VAR: Ivan Bebek, AVAR Luka Pušić.

Žuti kartoni: Mitrović, Jurić, Mrzljak

Crveni kartoni: -

Istra 1961: Majkić - Valinčić (od 69. Lisica), Majstorović, Marešić, Devetak - Ćalušić, Blagojević, Čuić (od 90. Jaganjac) - Kadušić, Filet (od 69. Darwin), Vuk (od 60. Ekong)

Gorica: Banić - Munksgaard, Maloča (od 46. Krizmanić), Leš, Štiglec - Mrzljak, Soldo - Mitrović (od 92. Matković), Pršir (od 71. Kapulica), Rukavina (od 46. Jurić) - Matavž (od 71. Majstorović)



Tagovi

Istra 1961HNK GoricaHNL

Ostale Vijesti